Το όνειρο τελείωσε νωρίς για τους Μπακς

Γιώργος Πετρίδης09 Σεπτεμβρίου 2020

Στα ημιτελικά της Ανατολής ολοκληρώθηκε η φετινή διαδρομή στο Πρωτάθλημα του ΝΒΑ για τους Μιλγουόκι Μπακς που δεν κατάφεραν να αντισταθούν στους Χιτ. Απόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο που εμφανίστηκε με μπότα στο τραυματισμένο πόδι του, ηττήθηκαν στο 5ο παιχνίδι με 103-94 και αποκλείστηκαν με σκορ 4-1.

Τι κι αν είχαν το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου, την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση; Τα πλέι οφ αποδείχτηκαν διαφορετική υπόθεση για τους Μπακς που χωρίς τον Αντετοκούνμπο προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, παρότι μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 21-11. Οι Χιτ μέσα από την άμυνα και ένα σερί 26-9 στη δεύτερη περίοδο, προσπέρασαν με 52-46. Στη συνέχεια, κάθε φορά που τα «ελάφια» επιχειρούσαν να πλησιάσουν, οι Χιτ είχαν την απάντηση.

Ήδη στις ΗΠΑ έχει ανοίξει η κουβέντα για το μέλλον του Αντετοκούνμπο. «Ελπίζω πως θα μάθουμε από τη φετινή σεζόν και θα βελτιωθούμε ως ομάδα, θα γυρίσουμε την επόμενη σεζόν για να “χτίσουμε” κουλτούρα νικητή στο Μιλγουόκι και θα διεκδικούμε πρωταθλήματα τα επόμενα πολλά χρόνια», είπε ο Έλληνας σούπερ σταρ ο οποίος έκλεισε αισίως εφτά χρόνια στους Μπακς, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το 2021 και στο Μιλγουόκι θέλουν να το επεκτείνουν μέχρι το 2026.

Οι εικόνες με την απογοήτευση του Έλληνα σούπερ σταρ ήταν χαρακτηριστικές...

Η ομάδα του Μαϊάμι που περιμένει στους τελικούς της Ανατολής τον νικητή του ζευγαριού Σέλτικς-Ράπτορς (3-2), είχε κορυφαίο τον Τζίμι Μπάτλερ με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ ενώ 17 πόντους είχε ο Γκόραν Ντράγκιτς, 13 ο Μπαμ Αντεμπάγιο και 16 με 4/9 τρίποντα ο Τζάε Κράουντερ. Για τους Μπακς, ο Κρις Μίντλετον πήρε πολλές προσπάθειες απόντος του Αντετοκούνμπο (8/25 σουτ) και τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ. Ακόμη, ο ΝτιΒιτσένζο είχε 17, ο Μπρουκ Λόπεζ 15 με 14 ριμπάουντ και οι Μάθιους και Ουίλιαμς από 11.

«Όργια» Λεμπρόν, διπλό ιστορικό ρεκόρ και... 2-1

Μπορεί να έχασαν το πρώτο ματς της σειράς των ημιτελικών της Δύσης με τους Ρόκετς, όμως οι Λέικερς απάντησαν με δύο νίκες και έχουν πια το προβάδισμα. Επικράτησαν τα ξημερώματα με 111-102 και έκαναν το 2-1.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν για ένα ακόμη βράδυ ασταμάτητος για να διευρύνει τη λίστα με τις ιστορικές επιδόσεις του. Είχε 36 πόντους, επτά ριμπάουντ, πέντε ασίστ, τέσσερις τάπες και 13/23 σουτ! Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης των Λέικερς μετά τον Σακίλ Ο' Νιλ τον Μάιο του 2000, που είχε σε ματς πλέι οφ τουλάχιστον 35 πόντους, πέντε ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τέσσερα μπλοκ.

Παράλληλα, με τη σημερινή νίκη των Λέικερς έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες πλέι οφ στην ιστορία του ΝΒΑ, προσπερνώντας τον Ντέρεκ Φίσερ!

Δίπλα του ο «Βασιλιάς» είχε δύο σπουδαίους συμπαίκτες. Ο Άντονι Ντέιβις είχε 26 πόντους, 9/13 σουτ, 15 ριμπάουντ και έξι ασίστ ενώ ο Ραζόν Ρόντο είχε 21 πόντους και εννιά ασίστ ερχόμενος από τον πάγκο. Ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ μάλιστα, είχε συμμετοχή σκοράροντας ή δημιουργώντας, στους 23 από τους 30 πόντους των Λέικερς στην τέταρτη περίοδο! Παράλληλα ο Ρόντο έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τις 1.000 ασίστ στα πλέι οφ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.