Το ΟΑΚΑ παραμένει ακατάλληλο

Metrosport Team22 Μαρτίου 2024

Η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την πραγματοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών των στεγάστρων «Καλατράβα» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας δεν προβλέπει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο και κατ’ επέκταση διατηρεί την αμφιβολία για την καταλληλόλητα του έως την ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την ερχόμενη Πέμπτη (28/3) προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ, Κυβέρνησης, Αστυνομικών Αρχών αλλά και εκπροσώπων Άρη και Παναθηναϊκού για τον ορισμό της έδρας διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Βάσει προκήρυξης του θεσμού, αυτός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς είναι το μοναδικό γήπεδο που ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις αυτής λόγω γεωγραφικής θέσης. Είναι δεδομένο ότι ΕΠΟ και Παναθηναϊκός θα θέσουν ως λύση αυτή του ΟΑΚΑ αλλά μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί αυτή να ακουμπήσει στο… τραπέζι.

Χθες, ΤΑΙΠΕΔ και ΤΕΕ υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας για τις εργασίες αποκατάστασης των στεγάστρων του Αθλητικού Κέντρου και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν περιλαμβάνει χρονικές δικλείδες. Δηλαδή, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημέρα (18/5) διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Παρότι μάλιστα από την πλευρά της Κυβέρνησης είχε εκφραστεί η σιγουριά ότι η ολοκλήρωση αυτών θα γινόταν πριν το Πάσχα.

Κι αυτό είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα ενόψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί καθώς σε περίπτωση μη παροχής δέσμευσης για τη διαθεσιμότητα του Ολυμπιακού Σταδίου, πώς αυτό θα προταθεί ως λύση για τη διεξαγωγή του τελικού; Υπό αυτές τις συνθήκες και πέραν της ανάγκης τήρησης της νομιμότητας η οποία επιβάλλει τη διεξαγωγή του τελικού σε ουδέτερη έδρα, όλα δείχνουν ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό Στάδιο. 

Τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται ότι ο κ. Μπέος παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, δηλαδή ότι δεν θα επιτρέψει την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων. Καθώς προβλέπεται να κληθεί στη σύσκεψη, εκεί θα φανεί αν σκοπεύει να διευκολύνει την κατάσταση ή να σταθεί εμπόδιο στη διεξαγωγή του τελικού στον Βόλο. Το βέβαιο είναι ότι στην παρούσα στιγμή φαίνεται ότι η προβολή του Ολυμπιακού Σταδίου ως λύση κάθε άλλο παρά είναι ασφαλής αφού κανείς δεν είναι βέβαιος για την καταλληλόλητά του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.