Το νέο στραπάτσο Αυγενάκη τον «άδειασαν» για το μητρώο

Δημήτρης Μπούζας07 Οκτωβρίου 2022

Βαρίδιο αποδεικνύεται για την Κυβέρνηση ο πολυπράγμονας Υφυπουργός Αθλητισμού, με τις αλλεπάλληλες γκάφες, τις περίεργες συμπεριφορές και τις ακόμη πιο περίεργες συμπορεύσεις του, με συγκεκριμένο μεγαλοσχήμονα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η πολυσυζητημένη δραστηριότητα και οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, επί μονίμου βάσεως οδηγούσαν σαφέστατα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αρχής γεννομένης από την στελέχωση της περιβόητης Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία υιοθέτησε το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας σε βάρος του ΠΑΟΚ. Μια υπόθεση που εξέθεσε διεθνώς την Ελλάδα και πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί. Την «έστησε» ο Ολυμπιακός και ανέλαβαν να την ολοκληρώσουν οι κουμπάροι και τα μέλη τα οποία έβαλε από το παράθυρο στην επιτροπή ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Από εκεί και πέρα ακολουθώντας κατά γράμμα ότι εξυπηρετούσε ένα συγκεκριμένο σύλλογο (Ολυμπιακό), έμπαινε μπροστάρης, προκαλώντας και σκανδαλίζοντας κατ΄ επανάληψη την κοινή γνώμη. Εξετέθη ανεπανόρθωτα σε πολλές περιπτώσεις, αγνοώντας το πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση, που του εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση. Προφανώς το έκανε γιατί είχε και την εκ προϊμίου στήριξη ενός πανίσχυρου κυβερνητικού ερυθρόλευκου μπλοκ (Γεραπετρίτης και Σία). Δεν δίστασε να αναλάβει για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη την επιχείρηση άλωσης της ΕΠΟ, με επιθέσεις άκαιρες και ατεκμηρίωτες. Δεν τον ένοιαζε η εικόνα και η άποψη της κοινής γνώμης για αυτήν την ολοφάνερη και πολύ περίεργη στήριξη στο λιμάνι. 

Ούτε και για το πολιτικό κόστος που είχε αυτή η συμπεριφορά του. Αυτά μέχρι «χθες» γιατί από «χθες» ο Λευτέρης Αυγενάκης μάλλον πέρασε στο περιθώριο, τσαλακωμένος όσο δεν γίνεται. Κι αυτό γατί τον άδειασαν... οι «δικοί του». Αυτοί που τον στήριζαν τόσο καιρό, κάνοντας τα στραβά μάτια για όσα προκλητικά επιχείρησε. Φαίνεται ότι κάποιοι στο Μαξίμου – μάλλον ενόψει εκλογών – ξύπνησαν ξαφνικά βέβαια και πολύ αργά, αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο λάθος που έκαναν, να τον αφήσουν ανεξέλεγκτο. Τους δόθηκε η ευκαιρία και τον πέταξαν στην άκρη. Το ότι αναζητείται μια ενδιάμεση λύση για το μητρώο, δεν είναι παρά μια ευγενική και διακριτική επιμνημόσυνη δέηση.

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο φως μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία όμως κατά περίεργο τρόπο υποβαθμίστηκε – σχεδόν αποδομήθηκε – παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες που έγιναν, ήταν πράγματι συγκλονιστικές, αλλά και το σοβαρότερο απόλυτα στοιχειοθετημένες. Το ιστορικό της έχει ως εξής: «Ο Βαγγέλης Πλατέλλας προέβη σε καταγγελία στην ΑΕΕΟΔ της ΕΠΟ, ζητώντας λύση του συμβολαίου του για σπουδαίο λόγο και να του επιδικαστεί ποσό 54.294 ευρώ. 

Ο παίκτης υποστηρίζει ότι ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Σπανός τον έστειλε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Νικαιώτικης ΠΑΕ Γιάννη Τσιριγώτη και ο τελευταίος μαζί με μπράβους, εκ των οποίων ο ένας φορούσε full face, τον πίεσε να υπογράψει λύση του συμβολαίου έναντι 10.000 ευρώ. 

Για να γλιτώσει όπως καταγγέλλει, κατέφυγε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο πλησίον του γηπέδου της Νεάπολης, από όπου τηλεφώνησε στο «100», σε έναν φίλο του και στον αδερφό του, οι οποίοι έσπευσαν προς βοήθεια (τους επικαλείται και ως μάρτυρες), ενώ στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας και κατέθεσε μήνυση κατά των Τσιριγώτη, Σπανού και λοιπών αγνώστων ατόμων για εκβιασμό, απειλή κατά της ζωής του και για όποιο άλλο τυχόν αδίκημα κρίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Επίσης σύμφωνα με την καταγγελία του Πλατέλλα, την ώρα των γεγονότων ανέβηκαν οι παλμοί του, φοβήθηκε την υγεία του και εξετάστηκε από παθολόγο που διέγνωσε «ταχυρρυθμία και αύξηση αρτηριακής πιέσεως, καθώς και προκάρδιο άγχος συνέπεια τραυματικού επεισοδίου τελευταίων ωρών».

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Ιωνικού αντικρούουν τις κατηγορίες. Απλά και για την ιστορία, υπενθυμίζουμε ότι ο Ιωνικός πρόσφατα «άλλαξε στρατόπεδο» και εγκαταστάθηκε... στο λιμάνι.

ΥΓ: Απίστευτα πράγματα! Μπορούν να συμβούν μόνο στο ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό Δελφινάριο. Η Θύρα των οργανωμένων εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλοντας την ΟΥΕΦΑ και χαρακτηρίζοντας την μαφία, απειλώντας συγχρόνως και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη (επί 30 χρόνια υποστηρικτή και αβανταδόρο στην ΟΥΕΦΑ του Ολυμπιακού) να μην πατήσει το πόδι του στο γήπεδο. Η αχαριστία δεν έχει τα όρια της. Να υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόν έζησε την ίδια προσβλητική συμπεριφορά με παρόμοιες απειλές και ο αείμνηστος Σάββας πατέρας του, ο οποίος δεν δίστασε πολλές φορές να φανεί και αναξιοπρεπής, προκειμένου να υπερασπιστεί την ομάδα που υπηρέτησε με τόσο πάθος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.