Το νέο παγκόσμιο ψευτοδίλημμα «Μπαμπέ ή Χάλαντ» είναι εδώ

Στέλιος Γρηγοριάδης09 Σεπτεμβρίου 2022

Tα πάντα ρει, όλα αλλάζουν, η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη. Οπως και να το πεις, αυτή είναι η αλήθεια. Λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους, ο Μέσι και ο Ρονάλντο βλέπουν τους διαδόχους τους σε αξία, σε ποιότητα, σε φήμη, σε θαυμασμό από το ποδοσφαιρικό κοινό όλου του πλανήτη. Τα νέα αστέρια είναι προ πολλού εδώ, λέγονται Μπαμπέ και Χάλαντ και τώρα πια λάμπουν εκτυφλωτικά.

Ευκαιρία, λοιπόν, για ένα ακόμη... παγκόσμιο ψευτοδίλημμα: Μπαμπέ ή Χάλαντ; Το θεωρώ αστείο. Το ίδιο αστείο με το Μέσι ή Ρονάλντο, αλλά για διαφορετικό λόγο. Ο Μέσι είναι ο μάγος που τα κάνει όλα, ο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος σκόρερ και το λένε οι αριθμοί. Αυτοί που δεν έχουν καταγράψει πόσες ήταν οι ανεπανάληπτες στιγμές που μας χάρισε ο Μέσι με απίθανες ντρίμπλες, απίθανες μεταβιβάσεις, απίθανες εμπνεύσεις. Αρα, δεν μπορείς να συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα.

Στο Μπαμπέ ή Χάλαντ η ομοιότητα είναι πασιφανής. Λίγο-πολύ την ίδια δουλειά κάνουν και από την ίδια δουλειά θα τους κρίνουν ο κόσμος και η ιστορία. Το σκοράρισμα. Τι νόημα, λοιπόν, έχει να ψηφίσουμε και να διαλέξουμε; Θα μιλήσουν και εδώ οι αριθμοί. Οποιος βάλει τα πιο γκολ, εκείνος θα είναι ο καλύτερος. Προσωπικά θαυμάζω περισσότερο τον Χάλαντ, γιατί με χορταίνει με το στιλ του, με τις κινήσεις του, με το πάθος του, με τα γκολ του, φυσικά, αλλά και με τη σοβαρότητά του. Και τον χαρακτηρίζω “θαύμα της φύσης”.

Γιατί με ένα τόσο ψηλό κορμί είναι αδιανόητη η ταχύτητα, η ευελιξία του και η ευχέρειά του με την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο, εάν ο Μπαμπέ στο τέλος της καριέρας και των δύο έχει καμιά 100αριά γκολ περισσότερα πώς θα μπορέσω να πω ότι ο Χάλαντ ήταν ανώτερος; 

Για την ώρα, απολαμβάνω τον τεράστιο Λεβαντόφσκι και περιμένω να δω αν αυτός ή ο επίσης τεράστιος Ιμπραήμοβιτς θα αποδειχθεί ανώτερος, όπως θα περιμένω να δω και αν τουλάχιστον ένας από τους Μπαμπέ ή Χάλαντ ξεπεράσει σε γκολ τον Ρονάλντο, χωρίς, βέβαια, κανέναν από τους δύο να τον συγκρίνω ποτέ με τον Μέσι, ή τον Μαραντόνα, ή τον Πελέ. Είπαμε: Αλλο ο παικταράς που μαγεύει και άλλο ο μέγας γκολτζής.

Το αρχείο του Μιλτιάδη Κανώτα “μίλησε”: Νο 993 στην Τούμπα το ματς με τη Λαμία

Ο αγώνας της Δευτέρας με τη Λαμία θα είναι ο 993ος που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Πρωτάθλημα.

Οπως εξηγεί ο Μιλτιάδης Κανώτας, ο μοναδικός συγγραφέας της ιστορίας του ΠΑΟΚ, με βάση το αξιόπιστο και σχολαστικά ενημερωμένο αρχείο του, ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα ήταν γηπεδούχος σε 1037 αγώνες, αλλά στο γήπεδο της Τούμπας έδωσε τους 992.

43 αγώνες έγιναν σε άλλα γήπεδα, είτε λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ, είτε λόγω έργων ανακατασκευής και επιδιορθώσεων στην Τούμπα. Αλλοι δύο αγώνες δεν... έγιναν ποτέ. Είναι ένα ματς με τον Διαγόρα Ρόδου το 1987 που δεν έγινε λόγω απεργίας των ομάδων (και τιμωρήθηκαν οι ομάδες που μετείχαν στην απεργία) και το ντέρμπι του 2018 με τον Ολυμπιακό και τον δήθεν σοβαρό τραυματισμό από... χαρτί του τότε προπονητή του, Οσκαρ Γκαρθία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.