Το «Muchachos» είναι το νέο αγαπημένο σύνθημα των παικτών και οπαδών της Αργεντινής

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2022

Η Αργεντινή επέστρεψε στο θρόνο της μετά από 36 χρόνια στην τελευταία παράσταση του Λιονέλ Μέσι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας στον τελικό του Μουντιάλ 2022 τη Γαλλία 4-2 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια, 3-3 παράταση). Από τη αρχή του τουρνουά μέχρι τον τελικό οι Αργεντινοί στις κερκίδες τραγουδούν το νέο αγαπημένο τους σύνθημα, το «Muchachos».

Βέβαια δεν ήταν μόνο οι οπαδοί που τραγουδούν αλλά και οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι. Στο σύνθημα μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, οποίος έχει στιγματίσει το λαό της Αργεντινής, στο τελικό του Κόπα Αμέρικα 2021 όπου η Αργεντινή πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιό της με τον Μέσι.

Το σύνθημα είναι μια διασκευή του τραγουδιού «Muchachos, Esta Noche Me Emborracho». Μάλιστα, σε συνέντευξή του ο Μέσι είχε δηλώσει πως ήταν το αγαπημένο του τραγούδι. Ο Αργεντινός οπαδός Φερνάντο Ρομέρο άλλαξε τους στίχους και έτσι δημιουργήθηκε το «Muchachos, Ahora Nos Volvimos a Ilusiona».

Αναλυτικά όσα λέει το Muchachos: «Γεννήθηκα στην Αργεντινή χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ, παιδιά των Μαλβίνας (σ.σ Νησιά Φόκλαντ) που ποτέ δε θα ξεχάσω, δεν μπορώ να στο εξηγήσω επειδή δε θα καταλάβεις, έκλαιγα για τους τελικούς που χάσαμε τόσα χρόνια, αλλά αυτό σταμάτησε λόγω του Μαρακανά, ο μπαμπάς κέρδισε τον τελικό με τους "Μπραζούκας" (σ.σ. Βραζιλιάνοι) και πάλι, παιδιά τώρα είμαστε ξανά ενθουσιασμένοι, θέλω να πάρω το τρίτο θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής, μπορούμε να δούμε τον Ντιέγκο στους ουρανούς, μαζί με τον Δον Ντιέγκο (ο πατέρας του Μαραντόνα) και την Λα Τότα (η μητέρα του) να ενθαρρύνουν τον Λιονέλ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.