Το μπούλινγκ... έπιασε τόπο, το πρώτο «βιολί» επανέρχεται

Δημήτρης Μπούζας17 Οκτωβρίου 2020

Ξέρει τι κάνει ο Ολυμπιακός ξεφωνίζοντας, απειλώντας κι εκβιάζοντας, παίρνει ότι θέλει. Έτσι επανεμφανίζεται στο προσκήνιο στα παιχνίδια του ο πλέον ξεφωνημένος και καρατσεκαρισμένος φιλο-Ολυμπιακός, ο οποίος επιχείρησε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές υπέρ των ερυθρολεύκων.

Από την αλήστου μνήμης άγρια σφαγή στο παιχνίδι κυπέλλου Ολυμπιακού – Λαμίας, με τον κ. Κουτσιαύτη να καθαρίζει εν ψυχρώ την άτυχη ομάδα που είχε το θράσος να βάλει στο καναβάτσο τους ερυθρόλευκους. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα βλέποντας μια κόκκινη κάρτα να έρχεται από τον ουρανό στο χέρι του Αρτινού ρέφερι και να ανατρέπονται όλες οι ισορροπίες του παιχνιδιού με συνεχή σφυρίγματα, μέχρι να διασφαλιστεί η πρόκριση της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων.

Δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε ούτε και να ψάχνετε να βρείτε το λόγο γιατί συνεχίζεται από μέρους των επιτελών της ομάδας του δημοσίου αυτό το ξεκατίνιασμα – γιατί περί ξεκατινιάσματος πρόκειται – με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις στους εκάστοτε αρχιδιαιτητές. Ιδιαίτερα βέβαια γελοία είναι η πρόσφατη περίπτωση με το γκολ – οφσάιντ που επικαλούνται και τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησαν να το εκμεταλλευτούν, συνεχίζοντας μέχρι και χθες ακόμη τις επιθέσεις τους στον Κλάτενμπεργκ.

 Εκτός από έναν εμφανή ψυχολογικό εκβιασμό στους ευάλωτους Έλληνες διαιτητές αλλά και στους λίγους θαρραλέους που ανθίστανται, προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στον επικεφαλής διαιτητή, στοχεύοντας έξυπνα να μείνει ελεύθερο για δράση το πεδίο στα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι απόλυτα ελεγχόμενοι από το λιμάνι. Μια τακτική που ακολούθησαν και πέρυσι και η οποία τελικά αποδείχθηκε απόλυτα πετυχημένη. 

Ο Κλάτενμπεργκ όπως φαίνεται είναι σκληρό καρύδι. Ωστόσο λογικό είναι να ασχολείται με τις σοβαρές υποθέσεις ανάμεσα στις οποίες είναι οι μετακλήσεις ξένων διαιτητών, η επικοινωνιακή εικόνα της διαιτησίας επί των ημερών του και οι επαφές που θα έχει με όλους τους φορείς. Μέχρι στιγμής είδαμε από μέρους του πετυχημένες κινήσεις όπως είναι η δημοσιοποίηση των διαλόγων στο VAR και μια υψηλή κριτική δική του για τις επίμαχες φάσεις. Αυτό το τελευταίο απάλλαξε και ανακούφισε την κοινή γνώμη η οποία βασανιζόταν χρόνια από τον απίθανο Βαρούχα. 

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν οι δευτεροκλασάτοι της ΚΕΔ που όπως αναφέραμε είναι πλήρως ελεγχόμενοι από το λιμάνι. Στα παιχνίδια, εκτός των ντέρμπι θα οριστούν Έλληνες διαιτητές με τη δική τους εισήγηση, τους οποίους καλή τη πίστη είναι υποχρεωμένος να τους εγκρίνει ο Κλάτενμπεργκ. Κι αυτό θα γίνεται μέχρι να σχηματίσει μια σωστή άποψη για τον καθένα. Έτσι σε αυτό το διάστημα οι ελπίδες που υπάρχουν για να έχουμε μια ισονομία επαφίενται στο θάρρος εκείνων των Ελλήνων διαιτητών που δεν ελέγχονται από τη θρυλική παράγκα. 

Δυστυχώς όμως δεν είναι οι περισσότεροι. Ευτυχώς βέβαια που υπάρχουν και αυτοί και ίσως να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους φοβισμένους να ξεθαρρέψουν. Γιατί από τους ορκισμένους και αποφασισμένους κλώνους του Σπάθα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε αξιοπρεπείς συμπεριφορές. Πιέζουν λοιπόν συστηματικά οι ερυθρόλευκοι τους πάντες και τα πάντα. 

Απειλούν, έμμεσα εκβιάζουν και τελικά παίρνουν ότι θέλουν στους ορισμούς (πλην των ξένων). Αν βέβαια κάποια στιγμή ανοήτως και αφελώς κρίνουν ότι έχουν τόσο μεγάλη ομάδα ώστε να μην φροντίσουν εκ των προτέρων να διασφαλίσουν το αποτέλεσμα – όπως το κάνουν συνήθως - και αλαζονικά το αφήνουν στην τύχη το παιχνίδι, τότε έρχονται εμφράγματα όπως αυτό που συνέβη στα Γιάννενα. Ξεσήκωσαν οι απίστευτοι το σύμπαν για να βρουν «κάτι» ώστε να δικαιολογηθούν, αλλά συγχρόνως όμως και για να το εκμεταλλευτούν. 

«Το VAR πειράχτηκε», αστεία πράγματα γιατί το VAR ήταν εκείνο που σε παρόμοιες περιπτώσεις το σεβάστηκαν όλοι και πρώτος ο ΠΑΟΚ που έχασε δύο βαθμούς στο παιχνίδι με το Βόλο (περίπτωση πέναλτι Τσόλακ που ακυρώθηκε). Τότε δεν ακούστηκε το παραμικρό κι έτσι έπρεπε να γίνει, όμως στο λιμάνι έχουμε άλλα ήθη και έθιμα και άλλες τακτικές. Μπούλινγκ μεθοδευμένο έστω και γελοίο. Σαν υπενθυμίζουμε πως υποδεχόταν ο συγχωρεμένος ο Σάββας Θεοδωρίδης τους ξένους διαιτητές στο Φάληρο. «Σας καλωσορίζω είμαι ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού και πατέρας του αντιπροέδρου της ΟΥΕΦΑ». 

Τακτικές και μεθοδεύσεις που δυστυχώς μερικές από αυτές παρότι είναι τόσο άτσαλες και απερίσκεπτες και εκθέτουν αυτούς που τις υιοθετούν, παράγουν αποτέλεσμα. Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα διαδραματιζόμενα αλλά και τα κυοφορούμενα στο χώρο της διαιτησίας, δεν χρειάζονται αποδείξεις για το τι συμβαίνει στους ορισμούς των Ελλήνων διαιτητών. Για τους υπόλοιπους κατά την προσωπική μας άποψη αρκεί μόνο να θυμηθούν ποιος είναι και με τι βαρύνεται ο επανεμφανιζόμενος και επαναδραστηριοποιούμενος Κουτσιαύτης, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το πρώτο «βιολί» του Ολυμπιακού. 

Παίζει σήμερα σε ένα γήπεδο (επιστροφή δηλαδή στον τόπο του εγκλήματος) στο οποίο πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες εγχειρήσεις ώστε να διασωθούν από έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό οι ερυθρόλευκοι. Χτυπήστε στο πληκτρολόγιο σας το Ολυμπιακός – Λαμία και διαβάστε τι ακριβώς σοφίστηκε ο Αρτινός ρέφερι για να βγάλει από τα δύσκολα την ομάδα...της καρδιάς του όπως αποδείχθηκε. Είναι ο ίδιος που διαγράφτηκε από τους πίνακες και αιφνιδίως και περιέργως επανήλθε, οπωσδήποτε με τις πλάτες και τη στήριξη εκείνων οι οποίοι τον ελέγχουν και τον προστατεύουν. Αυτά συμβαίνουν και αυτά γίνονται ανεμπόδιστα. Όσο για το μπούλινγκ; Πρέπει να αρχίσετε να το συνηθίζετε γιατί θα συνεχιστεί.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ δίνει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Μια νίκη κρίνεται πολύτιμη ώστε να ηρεμήσει ο διαταραγμένος ψυχισμός ολόκληρης της ασπρόμαυρης οικογένειας. Ελπίζουμε αυτό το τόσο σημαντικό διπλό, να αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για όλους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.