Άρης: Το Μουντιάλ έγινε παράγοντας της διαπραγμάτευσης

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2021

Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών με τους οποίους ο Άρης ήδη μπήκε σε διαδικασία επαφών για την επέκταση των συμβολαίων τους, αν μη τι άλλο, ανέδειξε ότι ήδη αποφασίστηκε ένας διαχωρισμός της κάθε περίπτωση καθώς επίσης και ότι η παραμονή των Τζέιμς Τζέγκο, Ντάνιελ Σούντγκρεν και Φακούντο Μπερτόγλιο μπήκε σε καθεστώς προτεραιότητας.

Καταρχήν, είναι λογικό να αρχίσουν οι συζητήσεις από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα και των οποίων τα συμβόλαιό τους λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην ίδια λίστα είναι και ο Μπρούνο Γκάμα αλλά η περίπτωση του Πορτογάλου είναι διαφορετική, αυτό φάνηκε εξάλλου από την κουβέντα που είχε γίνει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν ανανεώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Η αλήθεια είναι ότι η ειδοποιός διαφορά στις διαπραγματεύσεις του Αρη με τους Τζέιμς Τζέγκο, Ντάνιελ Σούντγκρεν εντοπίζεται στην εξέλιξη που είχαν μέσα από τη διετία τους στην ομάδα. Κυρίως ο Σουηδός, ο οποίος δέχθηκε κλήση από την εθνική Σουηδίας και πλέον θεωρείται εν δυνάμει διεθνής ποδοσφαιριστής κι ενώ δεν είχε την παραμικρή «ενόχληση» από τη Σουηδία στην εποχή που έπαιζε στην ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Αντιθέτως, ο Τζέιμς Τζέγκο ήταν διεθνής αλλά δεν είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που σήμερα απολαμβάνει. Δηλαδή, στην περίπτωση που η Αυστραλία εξασφαλίσει συμμετοχής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ο Τζέγκο σίγουρα θα είναι στις επιλογές του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, εφόσον φυσικά δεν προκύψει κάποιο θέμα υγείας.

Το τελευταίο σενάριο, πλέον, εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις του Αρη με τους δύο ποδοσφαιριστές καθώς στο σενάριο της παρουσίας και των δύο στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτομάτως η οποία που θα έχει τα δικαιώματά τους θα εξασφαλίζει 24.000 ευρώ (από κάθε παίκτη) για κάθε μέρα παραμονή τους στο Κατάρ, ως αποζημίωση από την παγκόσμια ομοσπονδία. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το μικρότερο διάστημα παραμονής είναι αυτό των δέκα ημερολογιακών ημερών, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 240.000 για κάθε αθλητή.

Μπορεί καμία από τις δύο πλευρές να μην αναφέρεται στο συγκεκριμένο γεγονός, σίγουρα όμως αποτελεί δεδομένο στη διαπραγμάτευσή τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί σημείο επαφής καθώς υπάρχει οικονομική διαφορά (όπως και με τον Μπερτόγλιο), είναι σαφές όμως ότι ο Αρης θα προσπαθήσει να κλείσει τα θέματα πριν οι παίκτες μπουν στο τελευταίο εξάμηνο των συμβολαίων τους. Βέβαια, αν θα είναι στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα το ξέρουν τον Μάρτιο του 2022, όταν και θα γίνουν τα Final Four της προκριματικής φάσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.