Το μόνο διακύβευμα των φετινών πλέι οφ είναι αν ο Άρης θα προσπεράσει την ΑΕΚ

Δημήτρης Κανελλάκης12 Μαρτίου 2022

Για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 1 είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πρώτη θέση. Έχει κριθεί από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τη μεγάλη διαφορά που πήρε ο Ολυμπιακός και την εξασφάλιση του τίτλου χωρίς να τον κοντράρει καμία από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτόν.

Το ενδιαφέρον, συνεπώς, εστιάζεται στις θέσεις από 2-4, αν και κατά την άποψή μου, μάλλον, στις θέσεις 3-4, καθώς θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει τέτοια διαφορά από την ΑΕΚ και τον Άρη που μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να κινδυνέψει να χάσει αυτό που κατέκτησε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όπως έχω ξαναγράψει, για μένα το μοναδικό διακύβευμα των πλέι οφ είναι αν ο Άρης θα προσπεράσει την ΑΕΚ και θα αποκτήσει έναν λόγο για να μπορέσει στο τέλος της σεζόν να ισχυριστεί πως, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα δεν τα θαλάσσωσε όπως στο κύπελλο και στην Ευρώπη, ή αν θα παραμείνει τέταρτος και θα κλείσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μια χρονιά που τίποτε θετικό δεν θα έχει για τους «κιτρινόμαυρους»

Βέβαια, το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένα... θέμα για τα πλέι οφ, αυτή η μάχη, δηλαδή, ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, είναι απογοητευτικό και άλλη μία απόδειξη του συμπεράσματος που εδώ και χρόνια βγαίνει ότι κάνουμε, τις περισσότερες φορές, πλέι οφ απλώς για να τα κάνουμε.

Χωρίς να υπάρχει το αληθινό ενδιαφέρον, χωρίς να υπάρχει το πραγματικό νόημα των πλέι οφ, που είναι, βέβαια, να υπάρχει ανταγωνισμός, να είναι πολλά πράγματα ανοιχτά και να κρίνονται σε αυτή την διαδικασία, όχι να έχουν κριθεί, σχεδόν, τα πάντα από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Έτσι όπως τα κάνουμε εμείς τα πλέι οφ στην Ελλάδα, στην ουσία τα... ακυρώνουμε. Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι θα μας αποζημιώσει αυτή η μάχη του Άρη με την ΑΕΚ ή ότι θα μας προκύψει κάποια έκπληξη από τον ΠΑΣ, ότι θα μπορέσουν οι Γιαννιώτες να είναι ανταγωνιστικοί και να αποδειχθούν ρυθμιστές σε αυτή την διαδικασία, διευρύνοντας την δική τους εξαιρετική, ομολογουμένως, πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.