Το momentum είναι υπέρ του κι η Μίντιλαντ αντίπαλος που δικαιούται να σκέφτεται ότι... την έχει

Δημήτρης Κανελλάκης17 Φεβρουαρίου 2022

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για τον ΠΑΟΚ αυτή που έχει μπροστά του στην Ευρώπη, με τα παιχνίδια κόντρα στη Μίντιλαντ για το Conference League.

Αυτή η φάση της διοργάνωσης τον βρίσκει σε καλό, γενικώς, φεγγάρι και με αντίπαλο μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο, αντιθέτως, είναι από αυτούς που σου δίνουν το δικαίωμα να πιστεύεις ότι τους... έχεις.

Θεωρώ ότι η πρόκριση εξαρτάται κυρίως από τον ΠΑΟΚ. Και το λέω αυτό όχι γιατί πιστεύω πως διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που, προσωπικά, θα μου επέτρεπαν να πω χωρίς δεύτερη σκέψη ότι είναι το μεγάλο φαβορί.

Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν είναι τέτοια ομάδα. Δεν είναι ομάδα για να σου εμπνεύσει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το λέω επειδή, νομίζω, πώς το momentum είναι υπέρ του. Τα απανωτά καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό, η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου και ο τρόπος που ήρθε, ο ενθουσιασμός που υπάρχει στην ομάδα και το κλίμα που άλλαξε σε εντυπωσιακό βαθμό, δικαιολογούν αισιοδοξία.

Μοιάζει να είναι σε καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ, στον σωστό χρόνο.

Είναι έτοιμος για τέτοια ματς, όπως το αποψινό και η ρεβάνς με τους Δανούς.

Δεν ξέρω πόσο έτοιμη είναι η Μίντιλαντ. Η δανέζικη ομάδα προέρχεται από την διακοπή του πρωταθλήματός της και μια μίνι προετοιμασία ενόψει της επιστροφής της σε επίσημες υποχρεώσεις.

Της λείπει ο ρυθμός, της λείπουν τα παιχνίδια, δεν είναι... ζεστή όπως ο ΠΑΟΚ.

Θεωρητικά, το πλεονέκτημα είναι στην πλευρά της ομάδας του Λουτσέσκου. Αν το αξιοποιήσει, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι, θα πάρει ισχυρότατο προβάδισμα για την πρόκριση...

Πάντως, αν θέλουμε να βλέπουμε όλη την εικόνα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να μην είναι όσο σταθερός θα έπρεπε, όσο συγκεντρωμένος, πολλές φορές, θα έπρεπε, όσο... σφιχτός θα έπρεπε στην μεσοαμυντική λειτουργία του.

Τα αναφέρω αυτά διότι είναι στοιχεία που απαραιτήτως πρέπει να διαθέτει στα δύο παιχνίδια με τη Μίντιλαντ, αν θέλει να πετύχει τον στόχο του.

Διότι, όσο κι αν της λείπει ο ρυθμός, όσο κι αν δεν είναι φόβητρο, η δανέζικη ομάδα δεν παύει να είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, ικανός να την κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ, αν της δώσει το δικαίωμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.