Το momentum είναι εξαιρετικό για τον Άρη, τεράστια η ευκαιρία για να κρατήσει το όνειρο ζωντανό

Δημήτρης Κανελλάκης17 Ιανουαρίου 2024

Έχω γράψει από καιρό, ακόμη και μετά από τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο clasico της Θεσσαλονίκης, ότι το μοναδικό πραγματικό διακύβευμα, η μοναδική δυνατότητα υπέρβασης, ο μοναδικός λόγος για να πανηγυρίσουν οι "κίτρινοι" και να δώσουν νόημα στην τρέχουσα σεζόν, είναι η πρόκριση σε βάρος της ΑΕΚ στο κύπελλο.

Σε ό,τι με αφορά, και νομίζω ότι δεν είμαι ο μόνος, η σημερινή ρεβάνς με την ΑΕΚ είναι όλα τα λεφτά για τον Άρη. Δεν είναι υπερβολή, νομίζω, να πει κάποιος ότι πρόκειται για το "παιχνίδι της χρονιάς" για τον Άκη Μάντζιο και τους παίκτες του. Υπό την έννοια, ασφαλώς, ότι εφόσον ο Άρης πετάξει έξω την ΑΕΚ αυξάνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις πιθανότητές του να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και να διεκδικήσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην αντίθετη περίπτωση, ο καθένας μπορεί να το καταλάβει, πιστεύω, ότι για τον Άρη το υπόλοιπο της σεζόν θα κυλήσει χωρίς να υπάρχει κανένας τόσο σοβαρός στόχος που να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου της ομάδας και να του δίνει κίνητρο για να βρίσκεται στο πλευρό της. Θα είναι, δηλαδή, άλλη μια χρονιά όπου το... ταβάνι για τον Άρη θα είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όλα αυτά τα ξέρει ο Μάντζιος, τα ξέρουν οι παίκτες, τα ξέρει, φυσικά, η διοίκηση. Το ζητούμενο, συνεπώς, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Άρης έδωσε σημάδια βελτίωσης, πήρε αποτελέσματα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ανέδειξε παίκτες που μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν υπολογιζόταν και τόσο, είναι να υπάρξει μια συνέχεια όλων των προαναφερθέντων σήμερα, η οποία θα οδηγήσει στην επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Στο πρώτο ματς ο Άρης έδειξε ότι δεν αποτελεί γι' αυτόν φόβητρο η ΑΕΚ. Θα μπορούσε να είχε πάρει και καλύτερο αποτέλεσμα από την ισοπαλία. Η ψυχολογία της ομάδας είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Η αυτοπεποίθησή της έχει τονωθεί. Το momentum μοιάζει να είναι εξαιρετικό για τους "κίτρινους"

Απ' όποια πλευρά κι αν επιχειρήσει να το προσεγγίσει κάποιος, με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αυτά του τελευταίου χρονικού διαστήματος, δηλαδή, για τον Άρη η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη.

Ωστόσο, τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" σήμερα θα πρέπει να αποδείξει ο Άρης ότι είναι ικανός να πετάξει έξω την ΑΕΚ και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο για μια διάκριση που τόσα πολλά χρόνια δεν καταφέρνει να την γευτεί και να δώσει στον κόσμο του χαρά

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.