Το Μητρώο Σωματείων αποκαλύπτει πολλά για το πώς γινόταν οι εκλογές...

Δημήτρης Κανελλάκης27 Οκτωβρίου 2020

Ανεξάρτητα με το τι θα μπορούσε ο καθένας να του καταλογίσει για τους χειρισμούς του σε διάφορα θέματα αυτούς τους 15 μήνες που είναι επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού, ακόμη κι αν έχει κάποιος τις επιφυλάξεις του για τον χρόνο που επέλεξε οaugeΟπως και στο μπάσκετ. Η διοίκηση της ΕΟΚ ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου ότι έχει 1200 σωματεία στη δύναμή της, στη λίστα που έστειλε λίγο αργότερα στην ΓΓΑ δήλωσε 1019 και προεγγραφή στο Μητρώο έκαναν μόλις 269! Το 1/4, δηλαδή και στο μπάσκετ, όπως και στο ποδόσφαιρο.

Οσο και να μην το θέλει, λοιπόν, κάποιος, αυτομάτως σκέφτεται ότι, ειδικά για τις ομοσπονδίες όπου εκλέκτορες είναι τα σωματεία, κάποια διατηρούνταν απλά και μόνο για να δώσουν την ψήφο τους όταν θα ερχόταν η ώρα των εκλογών, ότι δεν είχαν καμία άλλη δραστηριότητα.

Στην ομοσπονδία του μπάσκετ, για παράδειγμα, αν δεν υπήρχε το Μητρώο, θα είχαν δικαίωμα ψήφου 1019 σωματεία, εκ των οποίων τα 750 με τα σημερινά δεδομένα δεν δικαιούνται να συμμετέχουν στις εκλογές.

Θα ήταν δίκαιο αυτό; Θα ήταν διαφανές; Θα ήταν αξιόπιστο; Ασφαλώς και όχι. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι με το Μητρώο θα λυθούν πλήρως τα ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας. Ομως, θα υπάρχουν, πλέον, κανόνες, κριτήρια και διαδικασίες που δεν θα επιτρέπουν κάποια σωματεία να μην έχουν καμία δραστηριότητα και ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους να είναι η ψήφος στις εκλογές..

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.