Το μήνυμα του «Βελοντρόμ» είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του

Δημήτρης Κανελλάκης09 Απριλίου 2022

Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου στη Μασσαλία, ήταν η ομάδα που μπορείς να πεις ότι αξίζει να την πιστέψεις, να την εμπιστευτείς, να ποντάρεις σ' αυτήν.

Μου θύμισε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Μαρσέιγ, σε αρκετά πράγματα, την ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ το 2019.

Ήταν σε αυτό το διάστημα του αγώνα μια ομάδα η οποία φαινόταν πως έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο κι ότι ξέρει πώς να το υποστηρίξει.

Ήταν τακτικά εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Όμως, το σημαντικότερο, κατά την προσωπική μου άποψη ήταν η... αύρα του. Ο αέρας που είχε. Η αυτοπεποίθηση με την οποία αντιμετώπισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Η αποφασιστικότητά του.

Ήταν το πώς... τακτοποίησε την ομάδα του ο Λουτσέσκου με την αλλαγή Τσιγγάρα-Καντουρί, κυρίως, αλλά και με την διόρθωση των όποιων λαθών και αδυναμιών υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο και εστιαζόταν αποκλειστικά στην άμυνα.

Κακά τα ψέματα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν δεν αποδίδει η άμυνα μιας ομάδας το πρόβλημα είναι μεγάλο. Και δεν αφορά μόνο στους κινδύνους να δεχτείς γκολ αλλά και στο ότι δεν μπορείς να προωθήσεις το παιχνίδι, να επιτεθείς.

Όταν ο Λουτσέσκου το έβαλε σε σειρά το πράγμα, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ως... άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Έτοιμη να κοντράρει στα ίσια ακόμη κι έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο όπως η Μαρσέιγ, με τόσο μεγάλη ταχύτητα, τόσους αθλητικούς και ταχυδυναμικά εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές.

Ο ΠΑΟΚ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα με την εμφάνιση του στο Βελοντρόμ ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

Έστειλε μήνυμα ότι είναι ομάδα που της αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις και πως δεν πτοείται από τα μεγάλα ονόματα και τα πανάκριβα μπάτζετ.

Η υπόθεση πρόκριση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ αλλά είναι ανοιχτή.

Η Μαρσέιγ έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και αρκετές αδυναμίες. Είναι ομάδα που μπορεί ο ΠΑΟΚ, όπως το έκανε προχθές, να την αποσυντονίσει, να την βγάλει από τα νερά της, να την φέρει σε δύσκολη θέση.

Αν κρίνω από το ματς στο Βελοντρόμ, συμπεραίνω ότι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι για ακόμη πιο σκληρή μάχη στην Τούμπα, για μάχη μέχρι τελικής πτώσεως.

Γι' αυτό και περιμένω μεγάλο ματς στη ρεβάνς...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.