Το «μηχανάκι» της Χέρτα θέλει ο Αρης για τον άξονα

Γιώργος Στράντζαλης22 Νοεμβρίου 2022

Την υπέρβαση επιδιώκει να κάνει ο Αρης για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 32χρονο διεθνή Τσέχο μέσο, Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο οποίος ανήκει στη Χέρτα Βερολίνου.

Στο χθεσινό ρεπορτάζ της “Μ” σημειώσαμε τις επαφές των Κιτρινόμαυρων με ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται στην Κεντρική Ευρώπη, σκιαγραφώντας το προφίλ του Νταρίντα. Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αρης σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση και να επενδύσει στην εμπειρία αλλά και στην προσωπικότητα του 32χρονου μέσου, τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής Τσεχίας ο οποίος αγωνίζεται στην Bundesliga από το 2013 ενώ έχει 76 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του. 

Το συμβόλαιό του με τη Χέρτα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ωστόσο, είναι σε διαδικασία επαφών για να το λύσει πρόωρα καθώς ο χρόνος συμμετοχής του στην ομάδα του Βερολίνου έχει μειωθεί αισθητά. Οι μόλις τέσσερις συμμετοχές του φέτος είναι μικρός αριθμός για τα δικά του δεδομένα. Ειδικά, έπειτα από τις 192 συμμετοχές, τα 16 γκολ και τις 29 τελικές πάσες που είχε στη Χέρτα από το 2015 και μετά. Προηγήθηκε η διετία του στη Φράιμπουργκ (2013-15), η οποία τον είχε αποκτήσει έναντι ενός ποσού της τάξεως των 4.000.000 ευρώ και φυσικά αποζημιώθηκε, αφού Νταρίντα μέτρησε 61 συμμετοχές, 11 γκολ και δέκα ασίστ.

Αν υπάρχει ένα αγωνιστικό στοιχείο που κάνει τον Τσέχο ξεχωριστό, αυτό είναι σίγουρο η ταχύτητά του. Ο τρόπος που καλύπτει χώρους με τα αδιάκοπα τρεξίματα που βγάζει στο γήπεδο, αν προτιμάτε. Δεν είναι τυχαίο πως κατέχει ακόμη και σήμερα τα δύο ρεκόρ χιλιομέτρων στην Bundesliga. Για την ακρίβεια, το πρώτο ρεκόρ ήταν τα 14,3 χλμ που διήνυσε και το κατέρριψε ο ίδιος, μετά από μία εβδομάδα, κάνοντας στον επόμενο αγώνα 14,7 χλμ. Αριθμός πολύ πάνω από τον μέσο όρο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. 

Είναι έξυπνος χαφ, που ισορροπεί ως συνδετικός κρίκος άμυνα και επίθεση, ενώ έχει την ικανότητα στη ροή ενός αγώνα να γίνει και πιο επιθετικός χαφ μοιράζοντας το παιχνίδι. Το βιογραφικό και η προσωπικότητα του Νταρίντα οδηγεί στην εκτίμηση ότι μάλλον είναι ο κατάλληλος για να καλύψει το κενό του Αρη και μαζί με τον Ετέμπο να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο δίδυμο κεντρικών μέσων. Για αυτό και οι Κιτρινόμαυροι επιδιώκουν να αποσπάσουν άμεσα την υπογραφή του, με σκοπό να έρθει στη Θεσσαλονίκη μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου και ει δυνατόν να αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα, πριν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής, ώστε να περάσει το στάδιο προσαρμογής. Κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις διαδραματίζει ο ατζέντης του - εκπροσωπεί και τον Γιακούμπ Μπράμπετς – ο οποίος αναμένεται τα επόμενα 24ώρα να βρεθεί στο Βερολίνο ώστε να ολοκληρώσει το deal με τη Χέρτα.

Η “Bild” γράφει για συμφωνία

Εκταση πήρε (και) στη Γερμανία το προχωρημένο ενδιαφέρον του Αρη για τον Βλάντιμιρ Νταρίντα. Μάλιστα, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της χώρας, η “Bild”, παρουσίασε στην ηλεκτρονική της έκδοση το δικό της ρεπορτάζ και σε αυτό κάνει λόγο περί συμφωνίας για διετές συμβόλαιο και πως απομένει να οριστικοποιηθεί το ποσό που θα πάρει η Χέρτα για να τον αποδεσμεύσει. Βέβαια, επειδή το συμβόλαιο του Νταρίντα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και η ομάδα του Βερολίνου δεν προτίθεται να το ανανεώσει, το ποσό της αποδέσμευσης, εφόσον συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ μικρό. Στο ίδιο ρεπορτάζ των Γερμανών αναφέρεται επίσης η σύμφωνη γνώμη του προπονητή της Χέρτα, Σάντρο Σβαρτς, για την παραχώρηση του Τσέχου. Να σημειωθεί πως το ετήσιο συμβόλαιο που έχει στη Χέρτα ο Νταρίντα φτάνει το 1,2 εκ. ευρώ. Ποσό που για τον Αρη στοιχειοθετεί οικονομική υπέρβαση, εκτός ασφαλώς από αγωνιστική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.