ΠΑΟΚ: Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να βρει τους νέους σκόρερ του

Κώστας Πετρωτός05 Ιουλίου 2022

Πέντε γκολ έχει σημειώσει στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ ως τώρα στην Ολλανδία. Στο πρώτο ματς με τους Γκόου Αχέντ Ινγκλς, πλην του αυτογκόλ που σημείωσε αμυντικός της ολλανδικής ομάδας, είχαν σκοράρει ο ο Ολιβέιρα, ο Αντρέ Ρικάρντο και ο Σβαμπ που πήρε την μπουκιά από το στόμα του Κωνσταντέλια. 

Ο νεαρός Βολιώτης, όμως, πήρε το αίμα του πίσω στο ματς με την Χρόνιγκεν που σκόραρε. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι παίκτες είναι από εκείνους που δείχνουν έφεση στο σκοράρισμα και στις προπονήσεις. Συν τον Κουαλιάτα, όπως αναλύουμε δίπλα, τον Φιλίπε μερικές φορές και κάποιους ακόμη παίκτες. 

Λογικά και ο Κούρτιτς, τώρα που επέστρεψε θα προστεθεί στην λίστα, όπως και ο Βιεϊρίνια θα έχει την δική του συνεισφορά σε αυτό το κομμάτι, όπως και ο Τσόλακ, αν το μυαλό του είναι εδώ και δεν φύγει τελικά.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα τραβήξουν την υπόθεση γκολ στην φετινή σεζόν. Ποιοι θα αποδειχθούν σταθερές στο σκοράρισμα για την νέα ομάδα του Λουτσέσκου που θα δώσουν μία μεγάλη απάντηση, στον πιο σημαντικό προβληματισμό που έχει ο Ρουμάνος τεχνικός και το τιμ του. 

Η αλήθεια είναι ότι την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχουν ο παίκτης ή οι παίκτες-γκολ στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και προφανώς αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ικανότητα των παικτών, αλλά και στην απουσία ενός μεσοεπιθετικού κλάσης από την μεσοεπιθετική γραμμή που θα μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για την τελική ενέργεια (και μάλλον αυτό εξηγεί και γιατί ο Λουτσέσκου επέμεινε πολύ στην παραμονή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ). 

Η λογική, λοιπόν, λέει ότι, όχι μόνο ο Νάρεϊ, αλλά και οι επόμενες μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν ως στόχευση την ενίσχυση της γραμμής κρούσης για να γίνει λίγο πιο εύκολη η υπόθεση γκολ. Αλλωστε, πάνω σε αυτή την λογική γίνεται και όλη αυτή η συζήτηση γύρω από την ενδεχόμενη αντικατάσταση του Τσόλακ από άλλον φορ και γι’ αυτό ο Μπότο με τον Λουτσέσκου δεν λένε εύκολα το «ΟΚ». Θα πρέπει αυτός που θα πάρε την θέση του να έχει καλύτερες επιδόσεις στο γκολ.

Μπαίνοντας στο κυλικείο του προπονητικού κέντρου που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, μπορεί κανείς να δει αυτό το κάδρο (φωτό), στο οποίο αποτυπώνονται τα ονόματα 100 δωρητών της WWNA, της ερασιτεχνικής ομάδας στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις. 

Αυτό το γκρουπ των 100 ατόμων, κάθε χρόνο, συγκεντρώνει 5000 ευρώ (50 ευρώ ο καθένας) για να καλύπτονται πολλά από τα έξοδα του συλλόγου, είτε για τις εγκαταστάσεις, είτε για την ομάδα. Στην κορυφή της λίστας, όπως μπορείτε να δείτε, είναι η οικογένεια Αλοφς, καθώς η Μαριάν Αλοφς είναι η ψυχή της ομάδας και αυτή που οργανώνει τα πάντα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.