Το μεγάλο στοίχημα ο ΠΑΟΚ του τελικού

Δημήτρης Μπούζας14 Μαΐου 2022

Μέσα σε λίγες ημέρες θα πρέπει ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του να ξαναβρούν τον καλό εαυτό τους και στον τελικό να παρουσιάσουν τον «άλλο ΠΑΟΚ» των ειδικών αποστολών και των μεγάλων διεκδικήσεων.

Λίγος ο χρόνος και στενά τα περιθώρια. Μεγάλη όμως η πρόκληση. Αξίζει ωστόσο να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση γενναιόψυχα και συνειδητοποιημένα σε απόλυτο βαθμό. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι αν και κατά πόσο οι τελευταίες προσπάθειες που καταβάλλονται και αφορούν την άμεση ανασυγκρότηση και αγωνιστική αναμόρφωση της ομάδας ενόψει του τελικού, καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. Αν δηλαδή ύστερα και από το τελευταίο σοκ συνήλθαν κάποιοι και αναθεωρώντας λαθεμένες συμπεριφορές «επιστρέψουν»... στη βάση τους. Στον καλό δηλαδή εαυτό τους. Μπροστάρης ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αντέδρασε καλώντας τους συμπαίκτες του σε ένα γεύμα περισυλλογής αλλά και ανάληψης ευθυνών όπως και αποφάσεων σε μονόδρομη κατεύθυνση. 

Ο τελευταίος και σημαντικός στόχος της χρονιάς προκαλεί. Η κατάκτηση του θα μπορούσε να δώσει διαφορετική διάσταση σε μια χρονιά πολύ δύσκολη και σε πολλά επίπεδα δύσμορφη. Με εξαίρεση την ευρωπαϊκή πορεία. Από εκεί και πέρα θολό το τοπίο με ιδιαίτερη επισήμανση στην πολύ άσχημη πορεία με την αδυναμία ανταγωνισμού στην διάρκεια του πρωταθλήματος, απέναντι σε μία μετριότατη ομάδα. Το Σάββατο το βράδυ υπάρχει λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία στον Λουτσέσκου και στους παίκτες του για να πάρουν ένα μπλάνκο και να διαγράψουν πολλά στραβά της αγωνιστικής σεζόν. Το κίνητρο που έχουν θεωρείται και είναι τεράστιο. 

Τα δύο παιχνίδια που μεσολαβούν και που είναι και τα τελευταία των πλέι οφ, όπως είναι επόμενο ο Ρουμάνος κόουτς θα τα διαχειριστεί ανάλογα με το τι έχει στα χέρια του. Αυτός ξέρει κι αυτός επίσης έχει και την ευθύνη. Προβλήματα σαφέστατα και υπάρχουν ακόμη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποιες επιστροφές που ειναι σε θέση να αλλάξουν την εικόνα (ας ευχηθούμε και τη μοίρα) των τελευταίων και πολλών αποτυχημένων rotation. Ευχής έργο θα ήταν όσοι επιστρέψουν να είναι απόλυτα υγιείς και έτοιμοι για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Η σημερινή αγωνιστική επικεντρώνει μονοδιάστατα θα λέγαμε το ενδιαφέρον στην κόντρα Άρη – ΑΕΚ. Από το αποτέλεσμα της οποίας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κριθεί και η ευρωπαϊκή συμμετοχη της μιας από τις δύο ομάδες. Το μομέντουμ σαφέστατα είναι προς την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι δικαίως θεωρούνται και είναι το φαβορί. Σίγουρα όμως θα πρέπει να παρουσιαστούν βελτιωμένοι και να μην επαναπαυτούν στο διπλό που πήραν απέναντι στους ανύπαρκτους αντιπάλους τους την Τετάρτη. Στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Γιαννιώτες ασφαλώς το πάνω χέρι το έχουν οι πράσινοι. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι ο αντίπαλος τους θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. Κάτι τέτοιο δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα σε όλες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. 

Για το τρίτο παιχνίδι στο οποίο έχει προγραμματιστεί και η φιέστα της ομάδας του δημοσίου, κατά την ταπεινή μας άποψη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της επικράτησης των ινδαλμάτων του Τσουκαλά. Κι αυτό, γιατί έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει κανένα σοκ όπως συνέβη προχθές με τον Παναθηναϊκό και τιναχθεί στον αέρα η μεγάλη γιορτή. Ρίξτε μια ματιά στην επιλογή του διαιτητή (Ευαγγέλου) και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Ωστόσο πιστεύουμε πως και ο κόουτς των φιλοξενούμενων στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα έχει στόχο, πέρα από το πως θα διαχειριστεί τους παίκτες του, ενόψει του τελικού. Πιθανότατα να προφυλάξει κάποιους, κάτι που θα διευκολύνει τον Μαρτίνς ο οποίος ακόμη δεν έχει συνέλθει από το πατατράκ του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.