Το μεγάλο «σάλτο» του κουμπάρου από την αξιοπρέπεια στην ευθιξία

Δημήτρης Μπούζας02 Δεκεμβρίου 2022

Η δικαιολογημένα σκληρή θέση του ΠΑΟΚ απέναντι στον πρόεδρο της Ε.Ε.Α σχεδόν είχε προαναγγείλει ότι δεν θα τον άφηνε εύκολα να «διαχειριστεί» και τη νέα «συνομωσία», με την αντίστοιχη της πολυιδιοκτησίας. 

Η υπερασπιστική γραμμή όπως την εξέφρασε ο Δημήτρης Τσάκος, δεν του έδινε περιθώρια ούτε καν να σκεφτεί πως υπήρχε η περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Το μήνυμα που εστάλη από τη Θεσσαλονίκη ήταν σκληρό και αποφασιστικό: «Δεν έχεις το δικαίωμα για τους λόγους τους οποίους εσύ ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζεις, όχι απλά να προεδρεύσεις, αλλά ούτε και να περάσεις έξω από την αίθουσα της διεξαγωγής της δίκης. Άσχετα αν και αυτήν την συνομωσία την έστησες όπως και την πρώτη εσύ αποκλειστικά, με την ευλογία του Ολυμπιακού». 

Στο συγκεκριμένο μήνυμα αντέδρασε ο κουμπάρος και πρόεδρος, δηλώνοντας σε όλους σε όσους του πρότειναν να ζητήσει την αυτοεξαίρεση του, πως κάτι τέτοιο δεν περνούσε από το μυαλό του ούτε στιγμή. Και επιπρόσθετα πως ήταν αποφασισμένος να μείνει στον προεδρικό θώκο, αδιαφορώντας για την αυστηρή προειδοποίηση του επίσημου ΠΑΟΚ, ο οποίος τον καλούσε να απομακρυνθεί αυτοβούλως από μια νέα δοκιμασία, τόσο δική του, όσο και εκείνων που προκλητικά τον στηρίζουν. «Δεν φεύγω. Θα μείνω γιατί αυτό επιβάλλει η αξιοπρέπεια μου», τόνιζε προς πάσα κατεύθυνση εμφαντικά. Χθες λοιπόν και με το ξεκίνημα της διαδικασίας, τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του προέδρου και αντικατάσταση του από τον ΠΑΟΚ, αδιάφορα με ποιον τρόπο. Είτε αυτό το αποφάσιζε ο ίδιος, είτε τα υπόλοιπα μέλη της αμαρτωλής επιτροπής του, είτε κατόπιν εντολής από πολύ ψηλά (βλέπε Λευτέρης Αυγενάκης και Σία). 

Οι τελευταίοι διαισθάνονταν ότι από τη νέα περιπέτεια που κάποιοι ανόητοι αποφάσισαν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ, η ζημιά θα ήταν τεράστια. Το αποτέλεσμα; Ο κουμπάρος τα μάζεψε και με ελαφρά πηδηματάκια «την έκανε», εγκαταλείποντας τον προεδρικό θώκο και δηλώνοντας ότι υπαναχώρησε για λόγους ευθιξίας. Τώρα το τι ευθιξία μπορεί να διαθέτει ως πρόεδρος μιας επιτροπής που ρεζίλεψε διεθνώς την Ελλάδα με την πρώτη απόπειρα του να υιοθετήσει ένα θεσμικό έκτρωμα όπως ακριβώς το σκηνοθέτησε η ομάδα της καρδιάς του (σ.σ η θυγατέρα του είναι αθλήτρια του δαφνοστεφανομένου), είναι κάτι για το οποίο χωράει πολύ συζήτηση. Εκείνο όμως που συζητήθηκε και ίσως χρειαστεί διερεύνηση, είναι τι ήταν εκείνο το πολύ σημαντικό που τον έκανε σχεδόν φοβισμένο και πανικόβλητο να αλλάξει την αρχική του απόφαση. 

Ο χρόνος θα δείξει και μάλιστα πολύ σύντομα, τι θα προκύψει μέσα από αυτό το νέο πραξικόπημα σε βάρος του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που η ίδια επιτροπή παραμένει σχεδόν ανέγγιχτη, τοποθετώντας στον προεδρικό θώκο τον αντιπρόεδρο της και μέχρι πρότινος συνοδοιπορούντα με τον απομακρυνθέντα περίεργο συνταξιούχο δικαστικό. Για την ώρα μπορούμε να μιλάμε για μία πρώτη δεν θα την έλεγα νίκη, αλλά πολύ δυναμική και αποφασιστική παρουσία του επίσημου ΠΑΟΚ, που όλα δείχνουν πως «αλλάζει» πλέον και αφήνει στην άκρη την παθητική μέχρι τώρα αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. 

Όπως όλα δείχνουν ο οργανισμός ΠΑΟΚ και ο Ιβάν, αποφάσισαν να πολεμήσουν. Κι αυτό επιβεβαιώνεται και από την δυναμική παρέμβαση πλέον του OPEN εναντίον της συμμορίας που επιδιώκει να εξοντώσει διαχρονικά τον δικέφαλο. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τον κύριο Τζουλάκη, τον διαδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του κύριος Χρήστος Κουμπής. Με την πρόσθετη επισήμανση ότι και με αυτή τη σύνθεση και με αυτήν την αλλαγή, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς το απόλυτα διαβρωμένο και ελεγχόμενο θεσμικό όργανο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.