To μάθημα που πήρε ο Πάρντιου, ο αποτελεσματικός Αρης και η αδυναμία του να προσφέρει θέαμα

Βασίλης Μάστορας09 Ιανουαρίου 2023

Το πρώτο ζήτημα που έμπαινε χθες για τον Αρη ήταν η αντίδραση του μετά την ήττα και την κακή απόδοση που είχε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι δύσκολο να σε πάρει από κάτω και να αργήσεις να σηκώσεις κεφάλι.


Ο Αρης όμως δεν είχε τέτοιο πρόβλημα. Αντιθέτως, σήκωσε το κεφάλι ψηλά και «καθάρισε» εύκολα τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, που δεν τον λες και εύκολο αντίπαλο. Και τον έριξε στο καναβάτσο, εύκολα μέσα σε 30 λεπτά. Υπόθεση όχι και τόσο εύκολη όταν ο αντίπαλος αγωνίζεται με δύο ζώνες άμυνας και έχει έρθει με στόχο να «κλέψει» ό,τι καλύτερο μπορεί. Αυτό που επιχείρησε να κάνει και η ομάδα της Τρίπολης, αλλά δεν της βγήκε η τακτική που επέλεξε. 

Ο λόγος; Γιατί ο Αρης που είχε την κατοχή της μπάλας στο περισσότερο διάστημα του α’ ημιχρόνου κατάφερε να πάρει γκολ από δύο παίκτες πού δεν είναι η βασική τους δουλειά να σκοράρουν. Από τον Μανού Γκαρθία και τον Φαμπιάνο. Από εκεί δηλαδή που δεν το περίμενε ο αντίπαλος. Το πρώτο με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ του Ισπανού και το δεύτερο μέσα από την περιοχή του προωθημένου Βραζιλιάνου. Κι όταν μία ομάδα καταφέρνει στο 32ο να προηγείται με 2-0 η υπόθεση νίκη γίνεται εύκολη υπόθεση. Μάλιστα η παραγωγικότητα προσέφερε και ικανοποίηση γιατί ο Αρης με έξι τελικές πέτυχε δύο γκολ. Δηλαδή αντιστρόφως ανάλογη αποτελεσματικότητα των «κίτρινων» με αυτή που είχε σε πολλούς από τους προηγούμενους αγώνες. Να το δεύτερο θετικό στοιχείο χθες για τον Αρη.

Το τρίτο είναι ένα καλό μάθημα για τον Πάρντιου και αφορά την απόδοση του Μαζικού ο οποίος απέδειξε χθες με την απόδοση του ότι θα πρέπει να… ράψει πάνω τη φανέλα του αριστερού αμυντικού. Ηταν αποτελεσματικός τόσο ανασταλτικά και βοήθησε επιθετικά. Αποτελεσματικός ήταν και ο Νταρίντα που αγωνίστηκε ως δημιουργικός μέσος. Στους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν χθες τον Αρη ανήκει και ο Μανού Γκαρθία, ο οποίος εκτός από το γκολ είχε αισθητή παρουσία στο «χτίσιμο» των επιθέσεων.

Ο Αρης λοιπόν πήρε γρήγορα σκορ ασφαλείας, αλλά αυτό δεν το αξιοποίησε ώστε στο β’ ημίχρονο έχοντας ηρεμία να προσφέρει και καλό ποδόσφαιρο. Να βάλει την μπάλα κάτω και να αναπτύξει επιθέσεις με καθαρό μυαλό.

Το αντίθετο. Η είσοδος του Καρντάφσκι στον αγώνα και η ανάγκη η Τρίπολη να μπει και πάλι στο παιχνίδι, άλλαξε τις ισορροπίες με αποτέλεσμα ο Αστέρας να δημιουργήσει το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δύο ευκαιρίες με Τιλίκα και Καστάνο, έχοντας πάρει μέτρα στο γήπεδο.

Αδικαιολόγητη εικόνα για τον Αρη που είχε το υπέρ του σκορ. Η τάξη αποκαταστάθηκε μετά την είσοδο του Νταμπό, αλλά οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να κάνουν ευκαιρίες, παρά μόνο στο 74ο λεπτό (!) και στο 90ο που ο Καμάτσο που μπήκε ως αλλαγή και πήρε τον ρόλο του φορ, πέτυχαν το τρίτο γκολ.

Η χθεσινή βραδιά βγάζει θετικό πρόσημο για τον Αρη που πήρε πάλι ψυχολογία, ανέβηκε στην 5η θέση και συνεχίζει μ’ έναν εντός έδρας αγώνα.

Συγχρόνως ο Πάρντιου θα πρέπει να πείσθηκε για το ποιοι ποδοσφαιριστές είναι χρήσιμοι και να κρατήσει έναν μόνιμο κορμό 11άδας γιατί οι πολλές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική. Μάλλον ζημίωσε την ομάδα.

FOCUS

Δεν είναι σίγουρο ότι ο Μαντσίνι θα βρει νέα επαγγελματική στέγη μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Οι μάνατζερ του Αργεντίνου σε όποιους χτυπούν την πόρτα τους για τον πελάτη τους, αξιώνουν συμβόλαιο περίπου 800.000 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή περίπου 2,5 φορές πάνω από τις αμοιβές του παίκτη στον Αρη. Και το ποσό κρίνεται υπερβολικό, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μην πεις ποτέ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.