To «ματ» με τον Ουάρντα και ο νέος…τοξοβόλος

Γιώργος Καστάνης07 Μαΐου 2021

Ασταμάτητος σε ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, υπέταξε την ΑΕΚ, στρογγυλοκάθισε μόνος του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στα επόμενα τρία ματς, θέλει να την εξασφαλίσει και τυπικά, για να υλοποιηθεί ο στόχος που είχε θέσει ο Γκαρσία στο Πρωτάθλημα, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μετά την καθαρή πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ο Δικέφαλος έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι των πλέι οφ, πως υπερτερεί των αντιπάλων του. Για να έρθει αυτή η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, που είναι μόλις η όγδοη εκτός έδρας επιτυχία στο Πρωτάθλημα από την καθιέρωση της πρώτης εθνικής (από τη σεζόν 1959-1960), έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις από τον Γκαρσία που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές.

Η είσοδος του Ουάρντα στο 46ο λεπτό αντί του Μουργκ έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα από την αριστερή πλευρά. Ο Αιγύπτος αξιοποίησε την μπαλιά του Αντρίγια, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κρμέντσικ και ο Τσέχος με απλό τρόπο έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ουάρντα βρήκε τον Κρμέντσικ που κέρδισε καθαρό πέναλτι από τον Λόπεθ και ο ψύχραιμος Σβαμπ πέτυχε το 0-2.

Ο Ουάρντα έπαιξε πολύ έξυπνα τον ρόλο που του ανέθεσε ο Γκαρσία και ειδικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, μπορεί να κάνει «άνω – κάτω» τις αντίπαλες άμυνες. Όμως και ο Τσέχος, έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Δεν είναι μόνο το πρώτο γκολ που πέτυχε και το πέναλτι που κέρδισε. Και στο πρώτο ημίχρονο, είχε μία σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 30ο λεπτό, ενώ όλο το πλάνο των αντεπιθέσεων που είχε καταστρώσει η τεχνική ηγεσία, ήταν προσαρμοσμένο στην επιθετική έξαρση του Τσέχου που δικαιούνταν να πετύχει ένα ακόμη γκολ.

Ο Κρμέντσικ είναι ο νέος…τοξοβόλος του ΠΑΟΚ, μιμήθηκε στον πανηγυρισμό του, τον Κλάους Αθανασιάδη που είχε «πλασάρει» αυτόν τον τρόπο μετά τα γκολ που πετύχαινε και ανεβάζει τις μετοχές του, εν όψει του καλοκαιριού. Και στο ΟΑΚΑ ο Τσέχος έκανε σπουδαία δουλειά.

Προσθετικά θέλω να αναφέρω πως ο Γκαρσία, πολύ σωστά αντικατέστησε τον Ντόουγκλας στο ημίχρονο, βάζοντας στη θέση του τον Τσιγγάρα, καθώς ο Βραζιλιάνος είχε πολλά νεύρα και έπρεπε να καθίσει στον πάγκο.

Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, εκτός από τον Βιεϊρίνια, ξεχώρισαν και οι Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα. Γενικά ο ΠΑΟΚ ηταν καλύτερος σε όλους τους τομείς, κέρδισε δίκαια, εξασφάλισε την ευρωπαϊκή έξοδο και πλέον έχει ακόμη συγκεκριμένους στόχους.

Ποιοι είναι αυτοί; Στο Πρωτάθλημα, η δεύτερη θέση στην οποία ήδη βρίσκεται μόνος, έχοντας εξασφαλίσει διαφορά από τους υπόλοιπους. Και στο Κύπελλο, ξεκάθαρα, η κατάκτηση του τροπαίου. Πάντως ειδικά στα εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ, οι τρείς νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν, έχουν τεθεί ως στόχο από τους παίκτες και τον Γκαρσία.

Στην πλέον προβληματική σεζόν των τελευταίων ετών, με τις πωλήσεις βασικών παικτών ελέω εξορθολογισμού στα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας, με την αλλαγή προπονητή μεσούσης της περιόδου, την αλλαγή του ρόστερ του σε υψηλό ποσοστό, ο ΠΑΟΚ έχασε ασφαλώς τον πρώτο του στόχο, το Πρωτάθλημα, αλλά εξασφαλίζει την Ευρώπη όπως αναμένονταν και έχει σοβαρές πιθανότητες να κατακτήσει ένα ακόμη τρόπαιο. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρός και αποτελεσματικός στον τελικό της 22ης Μαϊου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.