Το μαγικό γκολ της πρόκρισης δείχνει ποιος είναι αυτός ο ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Απριλίου 2022

Να προκρινόταν ο Ολυμπιακός με μια μόνο μεγάλη ευκαιρία σε 120 λεπτά; Να πήγαινε στον τελικό μόνο και μόνο επειδή ο εξαιρετικός Πασχαλάκης έδειξε σε μια φάση υπερβάλλοντα ζήλο παραχωρώντας άδοξα ένα πέναλτι; Θα ήταν άδικο. Και το ποδόσφαιρο μπορεί να μην απονέμει πάντοτε δικαιοσύνη, τις περισσότερες φορές όμως σέβεται τον ανώτερο, τον άξιο, αυτόν που πρέπει να ανταμειφθεί για την υπεροχή του.

Ο ανώτερος ήταν ο ΠΑΟΚ. Μέσα στο κατάμεστο και φλεγόμενο Καραϊσκάκη. Ο άξιος ήταν ο ΠΑΟΚ. Με περισσότερες ευκαιρίες. Με περισσότερα κόρνερ. Με μεγαλύτερη κατοχή μπάλας. Και με ένα υπέροχο γκολ. Το οποίο γκολ όχι μόνο δεν χορταινεις να ξαναβλέπεις, αλλά και αποτυπώνει ανάγλυφα την αξία αυτής της ομάδας, που, παρά τις αδυναμίες της, στις κρίσιμες στιγμές βρίσκει τρόπο να μεγαλουργεί.

Η φάση αρχίζει ιδανικά από τον πιο νέο και άπειρο παίκτη από όσους αγωνίζονται εκείνη τη στιγμή. Τον Λύρατζη. Δίνει την μπάλα στον Σβαμπ. Εκείνος βγάζει με τη μία την πάσα που θα ζήλευε και ο Μέσι. Μια πάσα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Το κορυφαίο, κατά τη γνώμη μου, ΠΑΟΚτσήδικο χαι λάιτ της σεζόν μέχρι σήμερα. Η μπάλα βρίσκει με ακρίβεια τον Ολιβέιρα που με μια υπέροχη κίνηση τη στέλνει στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Τσόλακ έχει ήδη ξεχυθεί προς την εστία, έχει ήδη πάρει θέση, πιάνει στον ύπνο Σισέ, Παπασταθόπουλο και Βάτσλικ και καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα τους. Μαγικό γκολ. Απολαυστικό σε δημιουργία και εκτέλεση. Και ένα γκολ που δείχνει την άριστα δουλεμένη από τον Λουτσέσκου νοοτροπία αυτής της ομάδας.

Το αρχίζει ο πιτσιρικάς. Το σκηνοθετεί ο παίκτης που ντεφορμαρίστηκε και έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Το προωθεί ο παίκτης που επανήλθε σε αγωνιστική δράση μετά από εννιά μήνες. Και το ολοκληρώνει ο παίκτης που θεωρείται ο τρίτος σέντερ φορ... Είναι όλοι εκεί. Πανέτοιμοι. Με πάθος. Με πίστη. Το θέλουν. Και αποδεικνύουν ότι μπορούν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Χωρίς βασικούς, χωρίς εφεδρικούς. Είναι ο ΠΑΟΚ των παικτών του. Γιατί όλοι οι παίκτες αισθάνονται πολύτιμοι. Και όλοι οι παίκτες παλεύουν σαν μια γροθιά για την ομάδα...

Αυτός ο ΠΑΟΚ προφανώς μπορεί να κατακτήσει ένα ακόμη Κύπελλο στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ένα Κύπελλο που θα έχει τη μεγαλύτερη αξία από όλα τα προηγούμενα γιατί θα έχει νικήσει και τους τρεις μεγάλους της Αθήνας. Και αυτός ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι το φετινό Πρωτάθλημα θα το πάρει ο Ολυμπιακός μόνο και μόνο γιατί ο ίδιος δεν ενισχύθηκε όσο έπρεπε το περασμένο καλοκαίρι και γιατί άργησε να βρει τα πατήματα του. ..

ΥΓ. Ελάχιστα λεπτά πριν από το φινάλε της παράτασης μια πάσα λόμπα με εξωτερικό φάλτσο απαιτεί τεράστια... μαγκιά. Αν δεν πιάσει, ο παίκτης θα κατηγορηθεί ότι σπατάλησε επιπόλαια μια καλή προοπτική. Ο Σβαμπ την επιχείρησε σε κλάσμα του δευτερολέπτου έχοντας δει από πριν πού βρίσκεται ο Ολιβέιρα. Θέλω πάρα πολύ να δω από κοντά τον Αυστριακό, να του σφίξω το χέρι, να τον αγκαλιάσω και να του πω "ευχαριστώ"...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.