Το μαγικό δεξί πόδι του Ματίγια

Γιώργος Στράντζαλης28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ευαγγέλου σφυρίζει φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, ο Ματίγια – όπως συνηθίζει - παίρνει την μπάλα στα χέρια του, δεν ξεχνάει να τη φιλήσει και την ακουμπάει στο έδαφος, σε μία διαδικασία η οποία παραπέμπει περισσότερο σε ιεροτελεστία για τον Ισπανό. Στην άμυνα του ΠΑΣ χτυπάνε καμπανάκια, ενώ από την άλλη, στον Αρη, ορισμένοι ψελλίζουν… «το έγραψε». Και δικαιώθηκαν, διότι το μαγικό δεξί πόδι του Ματίγια έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Χουτεσιώτη, σε σημείο όπου δεν μπορούσε να αντιδράσει.  

Ενα γκολ «ζωγραφιά», το οποίο στο τελικό ταμείο μπορεί απλά να έσωσε τον βαθμό για τον Αρη, αλλά για τον ίδιο ήταν (και) μία ψυχολογική ντόπα την οποία αναζητούσε για πάνω από έναν χρόνο! Πιο συγκεκριμένα, έπρεπε να περάσουν 409 ημερολογιακές ημέρες προκειμένου το δεξί πόδι του Ισπανού να ξανά ζωγραφίσει. Η τελευταία φορά ήταν σ’ εκείνο το βράδυ του 15Αύγουστου, κόντρα στην Μόλντε, όταν «εκτέλεσε» τον Κράνινξ και άνοιξε το σκορ. Ενώ, η πρώτη φορά που εκτέλεσε φάουλ ήταν στην εκπνοή του αγώνα με τη Λαμία, χαρίζοντας τη νίκη.  

Δύο στιγμιότυπα που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη όλων, για τις αριστοτεχνικές εκτελέσεις φάουλ του Ισπανού, και από τότε, σε κάθε εκτέλεσή του, όλοι στην ομάδα έχουν τη διαίσθηση ότι αν η μπάλα περάσει το τείχος έχει πάρα πολλές πιθανότητες να καταλήξει στα δίχτυα. Οπως έγινε εχθές. Συνολικά με τη φανέλα του Αρη ο Ματίγια έχει πετύχει έξι γκολ, εκ των οποίων τα πέντε με εκτελέσεις φάουλ. Αριθμός που επιβεβαιώνει ότι το δεξί του πόδι, είναι... μαγικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.