Το «λίφτινγκ» του Ιβανωφείου προτεραιότητα της ΚΑΕ Ηρακλής

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Ο Ηρακλής πέρσι τέτοιο καιρό επέστρεφε εκεί που ανήκει κόντρα στην Καστοριά σε μια εμφατική φιέστα. Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε (μάλλον) άδοξα και στο Ιβανώφειο περιμένουν τις εξελίξεις που μοιραία ο κορωνοϊός πάγωσε.

Για τον Ηλία Καντζούρη τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. “Θα πρέπει να μας τον κλέψει κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, για να μη μείνει”, λένε συνέχεια οι άνθρωποι του “κυανόλευκου” σωματείου. Ο Ελληνας τεχνικός περίμενε καιρό να αναλάβει μια ομάδα και να βάλει τη δική του σφραγίδα. Οπότε,ο Ηλίας Καντζούρης κάνει ήδη τον σχεδιασμό του. Το ρόστερ και η ελληνοποίηση του είναι δεδομένη, αφού πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μειωθούν και οι ξένοι. Υπάρχει χρόνος για αυτό το κομμάτι. Το πιο σημαντικό για όλους τους συλλόγους είναι να ανοίξουν τα γήπεδα να επανέλθουν οι σύλλογοι σε μια κανονικότητα προπονήσεων και μέχρι τον Αύγουστο να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πλαίσιο λειτουργίας του μπάσκετ. Θεσμικό πλαίσιο, φίλαθλοι, τηλεοπτικά δικαιώματα και πολλά άλλα. Η Ευρώπη είναι πάντα μέσα στις προτεραιότητες, αλλά θα χρειαστεί και εδώ αναμονή.

Πάμε τώρα στο πιο σημαντικό, που λέγεται ανακαίνιση του Ιβανωφείου. Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ έχει προχωρήσει εδώ και μήνες σε μια τέτοια κίνηση, για να ενταχθεί η ιστορική έδρα της ομάδας σε κάποιο κονδύλιο. Αυτό είτε θα είναι ευρωπαϊκό μέσω ΕΣΠΑ είτε κρατικό. Οι “κυανόλευκοι” ιθύνοντες βρίσκονται συνέχεια σε επαφή με την Πολιτεία, ελπίζοντας ότι το δίκαιο αίτημα τους θα βρει ανταπόκριση, αφού υπάρχουν τα παραδείγματα και άλλων συλλόγων για τέτοια εγχειρήματα. Αλλωστε, τον κόσμο που είχε φέτος ο Ηρακλής τον είδε όλη η Ελλάδα και σίγουρα αυτοί οι φίλαθλοι δικαιούνται μια πιο σύγχρονη και φιλόξενη έδρα, που δε θα χάσει την μοναδικότητά της. Αν βέβαια επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία, τότε ο Ηρακλής θα αναγκαστεί να “ξεσπιτωθεί” για καλό σκοπό, μέχρι να είναι απόλυτα έτοιμο το Ιβανώφειο και ίσως να φιλοξενηθεί στη Μίκρα.

Πρόκειται όμως για ένα εγχείρημα, που είναι ακόμα στα “σκαριά” του και θα πρέπει να εγκριθεί οικονομικά και υλικοτεχνικά. Με λίγα λόγια, ο Ηρακλής προετοιμάζει το μέλλον του, αλλά είναι δέσμιος της στασιμότητας που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Ομως, όπως τραγουδούσαν και οι φίλαθλοι του “Ημίθεου”,«Αλλοι έχουν τη γρίπη άλλοι έχουν τον κορωνοϊό, εμείς έχουμε τον Ηρακλή από το 1908».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.