To «λάφυρο» για τον Αρη είναι η ποιότητα και όχι η πρωτιά

Βασίλης Μάστορας10 Νοεμβρίου 2020

Η αναγκαστική αγρανάπαυση του Αρη δεν αποκλείεται να τον βγάλει εκτός αγωνιστικού ρυθμού, αλλά αυτό θα γίνει αντιληπτό όταν οι «κίτρινοι» κάνουν και πάλι σέντρα σε επίσημο αγώνα. Προς το παρόν προσπαθούν, επιστρατεύοντας το προπονητικό τιμ όλες τις επιστημονικές του γνώσεις, να κρατήσει την ομάδα στο επιθυμητό αθλητικό επίπεδο. Προσπάθεια με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, καθώς οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Αρης θα αγωνισθεί την 9η αγωνιστική ταξιδεύοντας στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό. Γι’ αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να προετοιμαστεί, περιμένοντας συγχρόνως να μάθει πότε θα ορίσει η Super League1 τους δύο αγώνες που αναβλήθηκαν. 

Αυτούς με τη Λάρισα και την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που ο Αρης δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στη ροή του Πρωταθλήματος θα πρέπει να κοιτάξει μόνο τα του οίκου του. Η πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο κολακεύει την ομάδα και τον κόσμο της. Παρότι είναι επίτευγμα λίγων αγωνιστικών, από τη στιγμή που το ζει ο Αρης για πρώτη φορά τα τελευταία 47 χρόνια (πέντε νίκες και μία ισοπαλία στους έξι πρώτους αγώνες) δικαιούται να το απολαμβάνει. Στη μάχη της κορυφής, εκτός των άλλων στοιχείων, χρειάζεται η ομάδα να έχει και DNA πρωταγωνιστή. Για τον Αρη αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αποδειχθεί στην πράξη ότι το διαθέτουν οι παίκτες του. Καλή η αγωνιστική τους συμπεριφορά στις πρώτες έξι αγωνιστικές, αλλά δεν οδηγεί σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα. Οπότε γι’ αυτό θα μιλήσουμε και πάλι όταν θα τελειώσει ο πρώτος γύρος.  

Αρα ποιο πρέπει να θεωρείται προς το παρόν το στοιχείο εκείνο που γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους του Αρη; Οσο κι αν τους γοητεύει η πρωτιά, θα πρέπει να αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση από την αγωνιστική ποιότητα της φετινής ομάδας. Αυτό όντως μπορεί να θεωρηθεί «λάφυρο» του προγραμματισμού που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και ικανό να κάνει τον Αρη πρωταγωνιστή και στη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Η πρωτιά, όση γοητεία κι αν εκπέμπει, θα πρέπει μία ομάδα να έχει τις αντοχές και την ποιότητα για να την υποστηρίξει. Η ποιότητα είναι διαπιστωμένη, οπότε απομένει θα δείξουν και τις αντοχές τους όταν πλέον θα αρχίσει να καίει η… πατάτα.  

FOCUS  

Δηλαδή ήταν τόσο δύσκολο να προκηρυχθούν πριν από δύο μήνες οι 200 θέσεις νοσηλευτών για τις ΜΕΘ τη στιγμή που όλοι ήξεραν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν το γλιτώνουμε; Κι αν δεν ήταν δύσκολο γιατί η προκήρυξη έγινε κατόπιν εορτής; Ε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.