Το ξεκίνημα του Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ ξυπνάει όμορφες και άσχημες αναμνήσεις

Κωστής Παναγιώτου14 Αυγούστου 2022

Η θητεία του Έρικ τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, με τον Ολλανδό τεχνικό να γράφει ήδη το όνομά του δίπλα σε αρνητικά ρεκόρ, φέρνοντας στις μνήμες των φίλων της ομάδας ένα υποβιβασμό και μια κατάκτηση.

Η χθεσινή ήττα (13/8) ήταν μια ακόμα μέρα στη δουλειά για τους φίλους των "κόκκινων διαβόλων", που είδαν την ομάδα τους να διαλύεται από τη φιλότιμη και αξιόμαχη Μπρέντφορντ, η οποία σε 35 λεπτά πέτυχε τέσσερα τέρματα και στρίμωξε στα σχοινιά τον Τεν Χαγκ, από τη 2η μόλις αγωνιστική της Premier League.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της Γιουνάιτεντ σε ισάριθμους αγώνες για το αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 2-1 από τη Μπράιτον, στο Ολντ Τράφορντ. 

Το εφιαλτικό απόγευμα στην έδρα της Μπρέντφορντ ισοφάρισε δύο αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Πρώτον ο Τεν Χαγκ έγινε ο πρώτος προπονητής της Γιουνάιτεντ που γνωρίζει την ήττα από τις "μέλισσες", μετά το 1937.

Δεύτερον, έγινε ο τρίτος προπονητής των "κόκκινων διαβόλων" που ξεκινάει τις εγχώριες υποχρεώσεις με δύο ήττες. Τη σεζόν 1921-22 η ομάδα του Μάντσεστερ γνώρισε την ήττα από Έβερτον (5-0)) και Γουέστ Μπρομ (2-3), και τη σεζόν 1992-93 ηττήθηκε από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-1) και Έβερτον (0-3).

Υπάρχει όμως ένας κακός και ένας καλός οιωνός. Το 1922 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποβιβάστηκε, τερματίζοντας στην τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ το 1993 κατέκτησε το τρόπαιο της Premier League, με τον Άλεξ Φέργκιουσον στο "τιμόνι" της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.