Το... κόστος του πρωτοπόρου

Μάνος Χατζάκης26 Νοεμβρίου 2020

Ακριβά πληρώνει ο Αρης την εξέλιξη της πανδημίας, όσον αφορά την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα. Από τη μία, οι “κιτρινόμαυροι” χάνουν την ευκαιρία να νιώσουν τον παλμό της εξέδρας στα “Κλ. Βικελίδης” και από την άλλη στερούνται χιλιάδων ευρώ, γιατί οι πόρτες παραμένουν κλειστές.

Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους, ευρισκόμενοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας παράλληλα δύο παιχνίδια λιγότερα. Παρόλα αυτά, οι φίλαθλοι του συλλόγου δεν έχουν το δικαίωμα να έρθουν στο γήπεδο, για να υποστηρίξουν το σύνολο του Ακη Μάντζιου.

 Ετσι, ο κόσμος χάνει την ευκαιρία να εισπράξει μέρος της χαράς, που προσφέρει ο Θεός του Πολέμου, ενώ οι ποδοσφαιριστές παίζουν σε “κρύο” Χαριλάου, χάνοντας ξεχωριστές στιγμές, που αφορούν στην πανηγυρική ατμόσφαιρα. Τουλάχιστον, από άποψη αποτελεσμάτων, το “κιτρινόμαυρο” σύνολο μένει ανεπηρέαστο, μιας και φέρνει τη μία νίκη πίσω από την άλλη.

Ακριβότερο τίμημα, όμως, πληρώνει και η ΠΑΕ, η οποία χάνει χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα, εξαιτίας του κορωνοϊού. Η απαγόρευση στην προσέλευση του κόσμου στα ελληνικά γήπεδα ίσχυε και πριν την επιβολή του δεύτερου χρονικά lockdown, άρα τα έσοδα είναι -κυριολεκτικά- ανύπαρκτα. Προφανώς, δεν είναι μόνο ο Αρης, ο οποίο υφίσταται τεράστια απώλεια εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις. Λίγο-πολύ σε ανάλογη θέση βρίσκονται και άλλες αθλητικές Α.Ε. της χώρας. Η διαφορά, όμως, είναι ότι φέτος οι Θεσσαλονικείς κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, η οποία συμπίπτει όμως με την... καμπύλη της πανδημίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.