Το κόστος της επιπολαιότητας και της τσαπατσουλιάς

Βασίλης Βλαχόπουλος22 Απριλίου 2021

Προφανώς ο Αρης πήρε αυτό που πραγματικά άξιζε από το ντέρμπι γιατί εμφανίστηκε τρομερά δυσλειτουργικός, επιπόλαιος και τσαπατσούλης στα περισσότερα απ’ όσα προσπάθησε να κάνει στο γήπεδο. Επιπολαιότητα η οποία αναδείχθηκε στη φάση που έκρινε το παιχνίδι με την κακή εκτίμηση της φάσης του Εμάνουελ Σάκιτς, όπως και στα διαδοχικά λάθη του Λίντσεϊ Ροζ, ασχέτως του ότι δεν επέφεραν σκληρό τίμημα. 

Τσαπατσουλιά γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η κατοχή μπάλας μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι ενός σημείο. Θα πρέπει να έχεις την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια αλλά και την ικανότητα για να παίξεις κυριαρχικό ποδόσφαιρο, αλλά στο μεγαλύτερο σημείο του αγώνα ο Αρης θύμιζε έναν… μαζοχιστή ο οποίος έπαιρνε φόρα και χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Για τη ακρίβεια, σε ασπρόμαυρο τοίχο σαν αυτό που έστησε ο ΠΑΟΚ μετά το 0-1 όπου αποφάσισε να δώσει την μπάλα και τους χώρους στον Αρη. 

Θα μπορούσε να το είχε πληρώσει, αλλά στην πραγματικότητα δεν ένιωσε και απειλή. Διότι, αν κανείς ρίξει μια ματιά στο φιλμ του δεύτερου μέρους, πέραν της φάσης στις καθυστερήσεις του αγώνα (όπου ο Πασχαλάκης διεκδίκησε τον τίτλο της απόκρουσης του αγώνα) δεν θα βρει. Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πιο έξυπνος με πρωταγωνιστή τον τρομερό Σφιντέρσκι ο οποίος έβαλε στην πλάτη του την άμυνα του Αρη και την πήγαινε όπου ήθελε. 

Δημιουργός στο γκολ του ΠΑΟΚ, ξανά δημιουργός στη φάση του Καντουρί στο 44’, γενικώς ήταν... κίνδυνος θάνατος για την άμυνα του Αρη όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του. Ο Αρης, τέλος, πήρε αυτό που άξιζε γιατί θα μπορούσε να είχε εκτροχιαστεί η κατάσταση στο 66’ όταν ο Κουέστα έκανε την τρομερή απόκρουση στο σου του Ζίβκοβιτς. 

Γιατί οι «κίτρινοι» είχαν την κατοχή, αλλά ο ΠΑΟΚ τις φάσεις. Κι έτσι, οι «κίτρινοι» νιώθουν πλέον ότι δεν είναι το φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Κακή ήττα, αλλά κι όταν έχουν το ψυχολογικό βαθμολογικό πλεονέκτημα, τι κάνουν; Ηττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό σε κανονική διάρκεια και Playoffs, ήττα και χθες από τον ΠΑΟΚ. Μάλλον δεν τους ταιριάζει ο τίτλος του φαβορί...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.