Το κορυφαίο ξεκίνημα της καριέρας του

Γιώργος Στράντζαλης30 Μαρτίου 2023

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ενός άγραφου κανόνα του ποδοσφαίρου που θέλει τους ποδοσφαιριστές να μην χρειάζονται αρκετό χρόνο για να δείχνουν την ποιότητα και το επίπεδό τους. Αυτό έκανε ο Τσέχος καθώς τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα δεν έκανε σε καμία από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Ο απολογισμός των τριών γκολ και των ισάριθμων ασίστ σε σύνολο 11 αγώνων Πρωταθλήματος, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακός για τον πολύπειρο Τσέχο μέσο αλλά και ενδεικτικός της ποδοσφαιρικής προσωπικότητάς του. Δεν συγκρίνεται καν με τα πρώτα δέκα παιχνίδια του με τις Φράιμπουργκ, Χέρτα Βερολίνου, θυμίζει όμως αυτά στην Μπάνικ καθώς είχε πετύχει πέντε γκολ τη σεζόν 2010-11.

Αναμφίβολα, αν υπάρχει ένας κέρδος για τον Αρη στη διάρκεια αυτής της σεζόν είναι ότι (έστω καθυστερημένα) βρήκε τον ηγέτη που απελπισμένα έψαχνε στον χώρο της μεσαίας γραμμής κι αυτός ο προσδιορισμός δεν σχετίζεται μόνο με τη στατιστική απεικόνιση της μέχρι στιγμής παρουσίας του όσο με τον γενικότερο τρόπο σκέψης και λειτουργίας του στο χορτάρι. Βέβαια, λίγο πολύ θα μπορούσε ο καθένας να υποψιαστεί αυτή την εξέλιξη γιατί ο Νταρίντα δεν ήρθε στον Αρη έχοντας «ξεζουμιστεί» στον πρότερο αγωνιστικό βίο του, αλλά ως ένας απόλυτα ενεργός ποδοσφαιριστής με πολυετή θητεία σ’ ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (σ. σ. Bundesliga). Ηρθε στη Θεσσαλονίκη επίσης ως κάτοχος των τριών κορυφαίων επιδόσεων της Λίγκα σ’ έναν στατιστικό τομέα (χιλιόμετρα ανά παιχνίδι) που χαρακτηρίζει τους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στο κέντρο.

Είναι δεδομένο ότι ο Αρης απολαμβάνει την παρουσία του 32χρονου ποδοσφαιριστή και όπως ανέφερε χθες η «Μ» παρουσιάζοντας την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στη ιστοσελίδα «idnes.cz», τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Βέβαια πέρα από την απόλαυση που νιώθει, ο Νταρίντα εξήγησε και την αποτελεσματικότητα του στην επίθεση όσο και τον ρόλο του Γιάκουμπ Μπράμπετς στην προσαρμογή του. «Με βοήθησε αρκετά ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ούτως ώστε να καταλάβω το ελληνικό Πρωτάθλημα. Θα έλεγα ότι οι ομάδες δεν είναι τόσο πειθαρχημένες στα αμυντικά καθηκοντά τους κι αυτό δημιουργεί αρκετές… τρύπες στις άμυνές τους. Αυτές προσπαθώ να εκμεταλλευτώ», δήλωσε.

Παρεμπιπτόντως, ο Νταρίντα είχε διαλέξει τη μαγευτική Σαντορίνη για τον γάμο του, γι’ αυτό στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην αξία της θέας της θάλασσας. Για τον ίδιο λόγο υποστήριξε στη συνέντευξη ότι απολαμβάνει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική Τσεχίας, εκθείασε επίσης έναν άνθρωπο του Αρη ο οποίος είναι στη διάθεσή του 24 ώρες το 24ώρο για να τον βοηθήσει στη συντομότερο προσαρμογή του, λέγοντας παράλληλα ότι θα προτιμούσε να ήταν πιο σύγχρονο το αθλητικό κέντρο. Δεν έκρυψε επίσης την προσδοκία του… «να αγωνιστώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Αρη. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.