Το κοντράστ της αλήθειας του ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός11 Ιανουαρίου 2023

Δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν οι πάντες. Πάντα θα βρεθεί κάτι, θετικό ή αρνητικό, να τραβήξει την προσοχή. Χθες στο ματς με την Καλαμάτα, περιμέναμε να είναι ο Τζίμας (ή και ο Σελιμάι) αυτοί που θα μας απασχολήσουν, τελικά προέκυψαν και οι τραυματισμοί του Φιλίπε και του Λύρατζη.
Ο Λουτσέσκου χαρακτήρισε πιο σοβαρό τον δεύτερο
, όμως, όταν μιλάμε για πρόβλημα στον προσαγωγό, όπως αυτό που έχει ο Πορτογάλος, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στο πότε θα λέμε ότι ο παίκτης είναι έτοιμος. Η τσατίλα που έβγαλε όταν ξάπλωσε στο τερέν από τους πόνους, είναι καλό δείγμα χαρακτήρα. Δείχνει ότι έχει κάψα να παίξει και δεν μπορεί να χωνέψει ότι θα μείνει λίγο πίσω. Και στην περίπτωσή του, όπως, μας έχει δείξει μιλάμε για έναν παίκτη ρυθμού.

Ο Λύρατζης, εξάλλου, αντιμετώπισε το δικό του πρόβλημα, το κάταγμα στο ζυγωματικό, βουβά. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που είχε αποχωρήσει με πόνο στους προσαγωγούς στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Καβαλιώτης μπακ έχει μάθει να ξεπερνά όλες τις κακοτοπιές και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Είναι δυνατός χαρακτήρας, γι’ αυτό άλλωστε και έχει υπάρξει αρχηγός σε όλα τα ηλικιακά τμήματα των Ακαδημιών και δεν λυγίζει από εμπόδια. Η νοοτροπία του θυμίζει Σπαρτιάτη και γι’ αυτό θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει αρχηγός και της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου δήλωσε στην συνέντευξή Τύπου («θα ζήσουμε με αυτούς τους τραυματισμούς») και έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι προπονητής που δεν ψάχνει άλλοθι όταν του προκύπτει ένα ξαφνικό πρόβλημα. Γενικότερα, ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ψημένος στον πρωταθλητισμό και αυτό το στοιχείο σίγουρα θα μετρήσει στην μάχη του τίτλου.

Υπάρχει, όμως, και η θετική πλευρά του ματς, που επίσης δεν περνά απαρατήρητη. Τα δύο γκολ του Μπράντον είναι ένα σημείο αναφοράς (έφτασε τα τρία γκολ με την Καλαμάτα), η παρουσία των Τζίμα-Σελιμάι-Ρικάρντο το δεύτερο. Η χρησιμοποίηση των δύο Ελλήνων αντιμετωπίστηκε από τους ίδιους σαν όνειρο ζωής και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ευλογία είναι για μία ομάδα να έχει παιδιά από τα σπλάχνα της. Τζίμας και Σελιμάι έχουν αρκετό χρόνο για να μάθουν και άλλα πράγματα σε επίπεδο τακτικής, χωρίς να πιέζονται από τον χρόνο και τη ανάγκη να παίξουν άμεσα. Και αυτή η σταδιακή ενσωμάτωσή τους στην πρώτη ομάδα είναι το στοιχείο που οφείλει να εστιάσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πλέον το know how υπάρχει, τα παραδείγματα (Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης) για να ακολουθήσουν είναι δίπλα τους, άρα δεν έχουν πολλά να σκεφτούν. Δουλειά και υγεία πάνω απ’ όλα και όλα θα έρθουν.
Αυτό είναι ένα κοντράστ, από τη μία τα νέα παιδιά που μπαίνουν και από την άλλη τραυματισμοί που έρχονται αρκετά συχνά (μην ξεχνάμε και αυτούς τον Μουργκ και Κουαλιάτα). Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαίρου, ο οργανισμός ΠΑΟΚ το γνωρίζει και συνεχίζει να κοιτάζει μπροστά, χωρίς να κλαίει την μοίρα του όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα.

Πλέον, πάμε για μία μετωπική του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό που δεν τις συναντάμε συχνά . Οι δύο ομάδες που έπαιξαν στον τελικό του ΟΑΚΑ θα είναι ξανά κόντρα, με ανοιχτούς λογαριασμούς και ένα ματς Πρωταθλήματος ενδιάμεσα.

Για τον Λουτσέσκου, βέβαια, η συνταγή παραμένει μία: «κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι» και άρα θα επικεντρώσει στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Όμως, όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν πόσο πολύ κουβαλά μέσα του αυτό που συνέβη πέρυσι στο ΟΑΚΑ και θα το χρησιμοποιήσει ως κίνητρο για να φτιάξει την ομάδα του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.