Το “κόλπο – γκρόσο” του ΠΑΟΚ για τίτλο και πρόκριση

Γιώργος Καστάνης07 Απριλίου 2024

Έχει αποδείξει ο ΠΑΟΚ τις ικανότητές του. Έδειξε τις διαθέσεις του. Τον παραδέχθηκαν φίλοι και αντίπαλοι. Έχει όμως ακόμη προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Για να φθάσει με επιτυχία έως το τέλος. Και το Πρωτάθλημα θέλει και αυτό είναι ξεκάθαρο, ανεξάρτητα εάν ο Λουτσέσκου επιμένει (και καλά κάνει) στην λογική, βαδίζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Και την πρόκριση επί της Μπριζ, μπορεί να κερδίσει, πολύ απλά γιατί διαθέτει πιο αποτελεσματικό σύνολο. Αρκεί να εμφανίσει το σοβαρό αγωνιστικό του πρόσωπο και στα δύο παιχνίδια. Η Μπριζ δεν είναι κάποια ομάδα, μεγαθήριο. Έχει τα θετικά της στοιχεία, που χρειάζονται μεγάλη προσοχή, έχει και τα αρνητικά της. Τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος.

Πάει λοιπόν για το “κόλπο – γκρόσο” ο ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Θέλει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος απόψε. Και εφόσον εξασφαλίσει μία νίκη ή μία ισοπαλία, την πρωτιά την έχει στο “τσεπάκι” του μέχρι τον επόμενο τελικό.

Θέλει να πάρει και ένα αποτέλεσμα προβιβάσιμο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.

Και τα δύο παιχνίδια έχουν πολλές δυσκολίες. Η πιο μεγάλη, είναι η…. ψυχολογική για τον ΠΑΟΚ. Ειδικά απόψε. Οι παίκτες και ο προπονητής καλούνται να αποβάλουν κάθε σκέψη ήττας από τα μυαλά τους. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν κερδίσει την ΑΕΚ στην Αθήνα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν, πως την προηγούμενη πενταετία, είχαν τον πρώτο λόγο απέναντι στο ίδιο σωματείο. Όχι βέβαια οι ίδιοι παίκτες, γιατί τα ρόστερ αλλάζουν. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε καλύτερα αποτελέσματα, συνοχή και αποφασιστικότητα.

Συμπέρασμα: Ναι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Να αξιοποιήσει τις αδυναμίες της, για το δικό του όφελος.

Και την άλλη Πέμπτη το βράδυ στο Μπριζ, να κάνει μία μεστή εμφάνιση που θα του δώσει το αποτέλεσμα που θα είναι σημαντικό για την διεκδίκηση της πρόκρισης. Είναι οι δύο τελικοί, πριν από τους υπόλοιπους που θα ακολουθήσουν. Ο Δικέφαλος, μπορεί να τα καταφέρει. Από την απόδοσή του, θα εξαρτηθούν τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.