Το κοινό παρελθόν Γκρέι - Ίβιτς και η στήριξη του Σέρβου στον Τζαμαϊκανό

Κωστής Παναγιώτου04 Αυγούστου 2022

Απόψε ο Άρης φιλοξενείται από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (4/8, 20:00), για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, και στον αγωνιστικό χώρο του Μπλούμφιλντ θα ανταμώσουν ξανά δύο παλιοί γνώριμοι. Ο λόγος για τον Αντρέ Γκρέι και τον Βλάνταν Ίβιτς, οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί πριν περίπου δυο χρόνια στη Γουότφορντ, με τη σχέση τους να έχει τα πάνω της και τα κάτω της.

Ο Σέρβος τεχνικός μετά το ταραχώδες πέρασμά του από το Βίκαρεϊτζ Ρόουντ έμεινε μακριά από τους πάγκους, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρα του. Το γνώριμο και ασφαλές περιβάλλον των Ισραηλινών αποτέλεσαν εχέγγυα για τον Ίβιτς, επιστρέφοντας στην ομάδα που κατέκτησε τους τελευταίους και περισσότερους τίτλους στη, μέχρι τώρα, πορεία του στην προπονητική.

Από την άλλη ο Τζαμαϊκανός επιθετικός άφησε για πρώτη φορά το Νησί για να κατηφορίσει στα μέρη μας, ευελπιστώντας να βρει πάλι τον καλό εαυτό του, που οδήγησε τη Γουότφορντ το καλοκαίρι του 2017 να βγάλει από τα ταμεία της 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μπέρνλι, χωρίς όμως να δικαιολογήσει την επένδυση των "σφηκών". Ο δανεισμός του στην ΚΠΡ την περασμένη σεζόν ήταν ευεργετικός για τον Γκρέι, φτάνοντας πάλι σε διψήφιο αριθμό τερμάτων και τα πρώτα δείγματα με τη κίτρινη φανέλα δείχνουν πως διαθέτει το πακέτο που έψαχνε ο Άρης τα τελευταία χρόνια για την κορυφή της επίθεσής του.

Το πειθαρχικό παράπτωμα και η εμπιστοσύνη του Ίβιτς

Τη σεζόν 2020/21 η Γουότφορντ διέθετε μια από τις πιο γεμάτες γραμμές κρούσης στην Championship, με τους Τόνι Ντίνι, Αντρέ Γκρέι, Ζοάο Πέδρο, Στίπε Πέριτσα, Ισμαΐλα Σαρ και Άιζακ Σαξές. Οι τραυματισμοί των πρώτων δύο (Ντίνι και Γκρέι) έδωσαν προβάδισμα στον Πέδρο και στον Σαρ, οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και αποτέλεσαν το βασικό επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Ο νυν επιθετικός του Άρη αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ιγνυακό τένοντα, αφήνοντάς τον εκτός δράση για περίπου δύο μήνες, με αποτέλεσμα να χάσει τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στα μέσα Οκτωβρίου επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, με τον Ίβιτς να τον περνάει αλλαγή στην εκτός έδρας ήττα από τη Μπάρνσλεϊ (1-0), δείχνοντας πως θέλει να τον επαναφέρει στο βασικό σχήμα.

Ακολούθησαν άλλοι πέντε αγώνες, με τον Γκρέι να παίρνει φανέλα βασικού στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια, μετρώντας μόλις ένα γκολ. Και παρότι την μέτρια απόδοση του Τζαμαϊκανού ο Ίβιτς έδειχνε πως τον στηρίζει, αποδεικνύοντάς το περίτρανα λίγες μέρες αργότερα.

Στις 28 Νοεμβρίου η Γουότφορντ επικρατεί με 4-1 επί της Πρέστον και 48 ώρες μετά βγαίνει στο φως της δημοσιότητας πως ο Γκρέι είχε διοργανώσει πάρτι την περίοδο της σκληρής καραντίνας λόγω κορονοϊού. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που παραβίαζε τους κανόνες της ομάδας, έχοντας διοργανώσει πάλι πάρτι τον Ιούνιο. Ο προπονητής του, όμως, βγήκε δημοσίως και στήριξε τον ποδοσφαιριστή του.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ο ποδοσφαιριστή μας. Πρέπει να σκεφτούμε τους άλλους παίκτες εδώ, την πειθαρχία, το τι θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας γιατί χωρίς αυτό, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση», τόνισε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός.

Και πρόσθεσε: «Ο Αντρέ, πιστεύω ότι καταλαβαίνει τι συνέβη και σίγουρα, δεν είναι καλή στιγμή για αυτόν. Αν ρωτήσεις τώρα τους οπαδούς μας πώς θα αντιδράσουν, αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι σε κανέναν δεν αρέσει και κανείς δεν είναι περήφανος γι' αυτό. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν λάθη, αλλά πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για αυτά τα λάθη και να μην τα ξανά κάνουν. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ενώσω την ομάδα».

Όπως ήταν λογικό ο Γκρέι τιμωρήθηκε από τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας και έμεινε τρεις αγώνες εκτός. Στις 12 Δεκεμβρίου επιστρέφει στην αποστολή στον αγώνα με τη Μπέρμιγχαμ, βλέποντας τον αγώνα από τον πάγκο. Ακολουθεί μια ολιγόλεπτη συμμετοχή τρεις μέρες αργότερα και στην αναμέτρηση με τη Χάντερσφιλντ (19/12) παίρνει ξανά φανέλα βασικού.

Είχε απαγορεύσει τα κινητά… και απολύθηκε

Ο Ίβιτς μετά την ήττα από τη Χάντερσφιλντ αποχαιρετάει τη Γουότφορντ, προκαλώντας ερωτηματικά εκτός της ομάδας για την απόφαση της διοίκησης, καθώς βρισκόταν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παραμένοντας στις θέσεις των play-off που οδηγούσαν στην άνοδο για την Premier League.

Υπήρχε όμως εξήγηση. Ο αρχηγός της ομάδας, Ντίνι, μαζί με άλλους συμπαίκτες του ήταν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που αγωνιζόταν η ομάδα, καθώς πίστευαν πως έπρεπε να είναι πιο επιθετική, αλλά και από ορισμένους κανόνες που είχε επιβάλλει ο Σέρβος. Ένας από αυτούς αφορούσε τα κινητά τηλέφωνα των ποδοσφαιριστών, απαγορεύοντας στους παίκτες να τα έχουν μαζί τους στις προπονήσεις.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Γουότφορντ μίλησε, μετά την απόλυση του Ίβιτς, στο TalkSport, λέγοντας: «Ναι, είναι αλήθεια οι φήμες για την απαγόρευση των κινητών την ώρα της παρουσίας των παικτών στην προπόνηση. Είναι παράξενο, μπορείς να πας στην προπόνηση έχοντας το κινητό στο αμάξι και έπειτα πρέπει να το αφήσεις εκεί και να το ανοίξεις αφού επιστρέψεις στο αμάξι σου για να φύγεις.

Αυτό το μέτρο θα ήταν μια χαρά πριν από 10 χρόνια, όμως έτσι όπως είναι ο κόσμος τώρα όλοι μιλούν και συναντήσεις αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, οπότε χρειάζεται να έχεις πάνω σου το τηλέφωνο».

Ο εν λόγω κανόνας δεν ήταν ο λόγος για την απομάκρυνση του Ίβιτς από το Βίκαρεϊτζ Ρόουντ. Σύμφωνα με το Athletic, η αμυντικογενής προσέγγιση του νυν προπονητή της Μακάμπι ήταν ο πραγματικός λόγος της απόλυσής του, καθώς εκτός από τους παίκτες είχαν ενοχληθεί τόσο ο ιδιόκτητης της ομάδας, Τζίνο Πότσο, όσο και ο πρόεδρος, Σκοτ Ντάξμπερι.

Ο Αντρέ Γκρέι και ο Βλάνταν Ίβιτς θα τεθούν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι το βράδυ της Πέμπτης (4/8) και οι δύο άνδρες θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να "πληγώσουν" τον αντίπαλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.