Το «κλειδί» για την ανατροπή

Γιώργος Στράντζαλης08 Αυγούστου 2022

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία του Αρη για τον δεύτερο αγώνα με αντίπαλο την Μακάμπι και ο Χερμάν Μπούργος προετοιμάζει και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές τους για την πρόκληση της μεγάλης ανατροπής. Ο Αργεντίνος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια.

Και θέλει αυτές, το βράδυ της Πέμπτης, να είναι με το μέρος της ομάδας του. Τι ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του; Αφενός να περιορίσουν στο μέγιστο βαθμό τα πολλά λάθη που έγιναν στο Τελ Αβίβ και αφετέρου να προηγηθούν και ει δυνατόν να το κάνουν αυτό νωρίς. 

Ξέρει ότι αν αυτό συμβεί, η πίεση θα μεταφερθεί αυτομάτως στους ισραηλινούς, που θα παίξουν κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, σε ένα κατάμεστο στάδιο, και ενδεχομένως ένα γρήγορο γκολ από τον Αρη θα τους αναγκάσει να δημιουργήσουν περισσότερους κενούς χώρους στη συνέχεια.

Αντίθετα, όσο ο Αρης δεν θα αξιοποιήσει τις στιγμές του, που δεδομένα θα βρει στην έδρα του, τόσο η πίεση θα είναι στην πλευρά του. Γι’ αυτό και τους τονίζει διαρκώς ότι η δική τους αποτελεσματικότητα είναι εκείνη που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. 

Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να παρασυρθούν και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις των Ισραηλινών, ούτως ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Από προχθές, οπότε και άρχισε ουσιαστικά η προετοιμασία για τη ρεβάνς με την Μακάμπι, ο Μπούργος επιλέγει να έχει σύντομα τετ α τετ με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, τους οποίους θεωρεί “κλειδιά” του αγώνα και από τη δική τους απόδοση θα κριθούν πολλά. 

Εκείνο που μένει πλέον να φανεί, είναι αν η επιχείρηση ανασύνταξης, που επιχειρείται από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο Αρης παρουσιαστεί στην έδρα του βελτιωμένος και με την κατάλληλη νοοτροπία για να διεκδικήσει την ανατροπή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook 
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.