Το «κλειδί» για να πάρει το ντέρμπι 

Γιώργος Στράντζαλης20 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αποψινό ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ και ο Τόλης Τερζής προετοίμασε και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του για να τα καταφέρουν όπως και στον αγώνα του α’ γύρου. 

Στην Τούμπα ο Αρης είχε “κατέβει” μετά από τη γερή σφαλιάρα που είχε δεχτεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν έβγαλε απλά αντίδραση, αλλά μέσα από ένα “γεμάτο” παιχνίδι κατάφερε να φύγει θριαμβευτής. Η κατάσταση και τώρα είναι παρόμοια, με την ομάδα να προέρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα τα οποία έχουν θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη και του τελευταίου της στόχου, την συμμετοχή της στα play off του Πρωταθλήματος.

Ο Βεροιώτης προπονητής στην 4η φορά που επιστρατεύεται ως υπηρεσιακός και στο έβδομο παιχνίδι του σε αυτόν τον ρόλο έριξε μεγάλο βάρος στον τομέα της ψυχολογίας μέσα από πολλά τετ α τετ που επιχείρησε όλη την εβδομάδα. 

“Τα παιδιά πρέπει να σηκώσουν κεφάλι και να καταλάβουν την κρισιμότητα του παιχνιδιού αλλά και τη βαθμολογία που έχουμε αυτή τη στιγμή. Τα αφήσαμε όλα πίσω, δουλέψαμε πολύ καλά στην προπόνηση, προετοιμαστήκαμε καλά γι’ αυτό το παιχνίδι και νομίζω θα είμαστε έτοιμοι”, είναι το στίγμα που έδωσε ο Τόλης Τερζής με δηλώσεις του στα κανάλια Novasports.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοια ματς. Και θέλει να είναι με το μέρος της ομάδας του. Τι ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του; Να προηγηθούν και ει δυνατόν να το κάνουν νωρίς στο παιχνίδι. 

Ξέρει ότι αν αυτό συμβεί, η πίεση θα μεταφερθεί στον αντίπαλο, που αναγκαστικά θα ανοιχτεί δημιουργώντας ακόμη περισσότερους χώρους σε ανοιχτό γήπεδο. Αντίθετα, όσο ο Αρης θα συνεχίσει να μην αξιοποιεί τις τελικές που δημιουργεί, η πίεση θα είναι στην πλευρά του. Άλλωστε, οι Κιτρινόμαυροι όποτε έχουν αποκτήσει προβάδισμα φέτος, δεν έχουν χάσει κανένα παιχνίδι. Αντίθετα, όταν βρίσκονταν να κυνηγάνε συνήθως δεν τα καταφέρνουν.

Ο Τερζής ξέρει επίσης ότι η ομάδα του σήμερα πρέπει να είναι δημιουργική και να σκοράρει παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με τον Μπρούνο Γκάμα να εξακολουθεί να είναι τραυματίας και τον Ντάνιελ Σούντγκρεν να παραμένει στα… πιτς για δεύτερο διαδοχικά παιχνίδι για λόγους υγείας. Εκτός αποστολής έμεινε και ο ανέτοιμος Ντουκουρέ. 

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το 4-2-3-1, με τον Μπερτόγλιο πίσω από τον Καμαρά, τους Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία στα δύο άκρα και τους Σάσα-Ντιαγέ δυάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην αμυντική τετράδα, η απουσία του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο δεξί άκρο θα διατηρήσει τον Εμάνουελ Σάκιτς στο αρχικό σχήμα. Σε αυτό θα είναι και ο Κριστιάν Γκάνεα όπως και οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς.

 Πολύ πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει τριάδα στον άξονα με τους Σάσα, Ματίγια και Ντιαγέ, ενώ υπάρχει και ακόμη μία σκέψη. Η παρουσία του Καμαρά στην τριάδα, προκειμένου ο Μαυριτανός να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.