Ευκαιρία καριέρας για τους παίκτες του ΠΑΟΚ η ρεβάνς

Χρύσανθος Δοβλέτογλου23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ έκανε το παιχνίδι του στο Κράσνονταρ και καθαρά από ατυχία, στις κομβικές φάσεις, δεν πήρε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τόσο το χαμένο πέναλτι του Πέλκα στο ξεκίνημα, όσο και το δοκάρι του Ελ Καντουρί, θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει σημαντικά την μοίρα του ματς. Αλλά αυτό είναι παρελθόν. Ο οργανισμός του Δικέφάλου πρέπει να συγκεντρωθεί στη ρεβάνς, που θα χρειαστεί, φυσικά, πάθος που είναι πάντα απαραίτητο σε τέτοια παιχνίδια, αλλά πάνω απ' όλα εξυπνάδα, γιατί η Κράσνονταρ διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως ο Καμπελά που ξέρουν να τιμωρούν τα λάθη και να εκμεταλλεύονται τους ανοιχτούς χώρους.

Το μεγαλύτερο «όπλο» του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό, ωστόσο, για να φτάσει στο όνειρο των συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, είναι το κίνητρο της νεανικής ομάδας που διαθέτει φέτος. Παιδιά διψασμένα για να γευτούν την απόλυτη ποδοσφαιρική χαρά. Από τους «11» που αγωνίστηκαν βασικοί, αλλά και τις δύο αλλαγές, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές έχουν παίξει στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Κρέσπο, Βαρέλα και Α. Ζίβκοβιτς. Οι υπόλοιποι θα κυνηγήσουν αυτή την ευκαιρία την επόμενη Τετάρτη (30/9).

Παίκτες, όπως ο Μιχαηλίδης, ο Γιαννούλης, ο Σβαμπ, ο Ελ Καντουρί, ο Τζόλης και ο Πέλκας βρίσκονται μία ανάσα από το να λάβουν μέρος για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Τεράστιο κίνητρο. Κάτι που σε συνδυασμό με την νεανική ορμή και το γεγονός ότι -εφόσον προκριθεί ο ΠΑΟΚ- θα περάσουν για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας του Δικεφάλου, μπορεί να καθορίσει την τύχη της ρεβάνς. Οι τακτικές, από ένα σημείο και μετά, θα πάνε περίπατο στον επαναληπτικό και θα μείνει στον αγωνιστικό χώρο μόνο η όρεξη.

Όποια ομάδα δαγκώνει σίδερα θα πάρει και την μεγάλη πρόκριση. Η ρωσική ομάδα δεν είναι φόβητρο και έδειξε ότι έχει αδυναμίες, ειδικά, στα μετόπισθεν. Δεν είναι ούτε ομάδα, από την φύση της, που θα κλειστεί για να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ θα βρει χώρους και έχει την τύχη φέτος να διαθέτει πολλούς γρήγορους ποδοσφαιριστές. Άρα είναι δεδομένο ότι θα έχει και ευκαιρίες. Αρκεί να είναι, βέβαια, αποτελεσματικός, όπως ήταν με την Μπενφίκα και τα πάντα μπορούν να κυλήσουν υπέρ του.

Αλλά είπαμε. Το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ είναι η δίψα των παικτών του. Έβλεπα τον Μιχαηλίδη σήμερα, την στιγμή που ακουγόταν ο ύμνος του Champions League, και αναρωτήθηκα πως μπορεί να αισθάνεται αυτό το παιδί. Αυτός και οι υπόλοιποι νεαροί γνωρίζουν ότι την επόμενη Τετάρτη έχουν μία ευκαιρία ζωής και δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Ποιος δεν θέλει να ακουστεί το όνομά του σε όλη την Ευρώπη και να παίξει αγώνες για τους οποίους θα μιλάει σε όλη του την ζωή;.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.