Το κερασάκι λείπει, πλέον…

Αρις Νικολάκης21 Μαΐου 2022

«Όσο στα εσώψυχα του θα καίει φωτιά … Ο ΠΑΟΚ τίτλους θα κατακτά. Αυτή κάνει την διαφορά. Να το θυμάσαι αυτό…»!

Δεν ξεχνιέται κι ο λόγος αυτός κι ο εκφέρων τότε, τον λόγο αυτό. Ήταν 1974 στα αποδυτήρια του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Μετά την στέψη του ΠΑΟΚ ως Κυπελλούχου – και τον περιφανή θρίαμβο του κόντρα στον Ολυμπιακό – ο αείμνηστος Δημήτρης Παρίδης μιλά σε έναν νεοσσό της δημοσιογραφίας. Ο μικρός το δέμας αλλά τεράστιος στην ψυχή Μητσάρας απέδιδε την κατάκτηση του Τροπαίου «στη φωτιά η οποία έκαιγε στα εσώψυχα του ΠΑΟΚ».

Ο λόγος εκείνος από έναν εκ των εκλαμπρότατων προσωπικοτήτων του Πανθέου της ιστορίας του «δικέφαλου» αποτελεί – εδώ και κοντά μια πεντηκονταετία – «φάρο» για κάθε αναφορά μας για τον ΠΑΟΚ σε Τελικούς…

Κι εάν κι εφ’ όσον αναρωτηθείτε: Δηλαδή σε όσους Τελικούς ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ, δεν έκαιγε αυτή η φωτιά; Θα σας πούμε: Κατά κανόνα έκαιγε. Κυρίως σε εκείνους της δεκαετίας του ’70 αλλά… Ελληνικές σφυρίχτρες επενέβαιναν ψυχρά. Και την έσβηναν.

Ο λόγος του Δημήτρη Παρίδη, τον οποίο διαχρονικά τιμούμε με αναφορές μας σε αυτόν ως ξεχωριστή μορφή του ΠΑΟΚ, είναι κι η αιτία της επιμονής μας για την αναγωγή (κι αυτού…) τού Τελικού σε σύγκρουση ψυχών. Αυτόν τον λόγο αποδέχονται, εξαίρουν και προβάλλουν διαχρονικά ανάλογες μορφές του ΠΑΟΚ…

Σταύρος Σαράφης: «Δίνεις ψυχή, παίρνεις τίτλο». Γιώργος Κούδας: «Τι λέει η ψυχή σου; Αυτό μετρά στον Τελικό»! Κώστας Ιωσηφίδης: «Δύναμη ναι, θέλει κάθε Τελικός αλλά… Δύναμη ψυχής, κυρίως». Γιώργος Σκαρτάδος: «Ο λόγος της ψυχής στέφει τον Κυπελλούχο». Γιώργος Τουρσουνίδης: «Και για τα λιοντάρια η αναφορά στις ψυχές τους κι όχι στα κορμιά τους»!

Ένας ακόμη Τελικός λοιπόν, απόψε για τον Κυπελλούχο. Μία ακόμη πρόκληση για τη συνήθεια του ΠΑΟΚ η οποία έγινε λατρεία του κόσμου. Ένα ακόμη Τρόπαιο το οποίο ζητά για να καμαρώσει η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα…

Τούτο δίχως, να λησμονείτε πως ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μόνος του στον Τελικό. Και να έπαιζε πάντως, θα είχε τον δυσκολότερο αντίπαλο, τον κακό του εαυτό. Αυτός κυριαρχούσε τελευταία. Τον στρίμωχνε στα σκοινιά. Δεν τον έριξε όμως, νοκ άουτ!

Έχει αντίπαλο (και) τον Παναθηναϊκό. Τον διψασμένο Παναθηναϊκό για τίτλο μετά από κάμποσα χρόνια. Με πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, με πολύ κόσμο και με… Μία δεξιά πλευρά (Χουάνκαρ, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς ) η οποία στα καλά της… Ισοπεδώνει!

Με λίγα λόγια; Χρειάζεται ύψιστη προσοχή του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό. Η έλλειψη αυτή της ύψιστης προσοχής θα είναι ολέθριο λάθος. Περί αυτού βέβαια, εγγυάται η αναφορά του Αντελίνο Βιείρίνια: «Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, που πάμε και τι πρέπει να κάνουμε»…

Και δεν είναι εγγύηση μόνον τα λόγια του «κάπτεν». Είναι και τα πεπραγμένα εφέτος της ομάδας του (με το ελλιπέστατο ρόστερ). Ήτοι η παρουσία στον Τελικό, η πρόκριση στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ κι η κατάκτηση της (για …παρηγοριά, έστω) δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα.

Το κερασάκι λείπει πλέον…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.