Το κενό του Νταρίντα στο «μικροσκόπιο» του Μάντζιου

Γιώργος Στράντζαλης27 Δεκεμβρίου 2023

Μετά από την πενθήμερη άδεια για τα Χριστούγεννα οι ποδοσφαιριστές του Άρη από χθες επέστρεψαν στην… κανονικότητα και μπήκαν σε “λειτουργία” επανέναρξης των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, έχοντας μπροστά τους έναν καυτό Ιανουάριο με έξι αγώνες σε διάστημα 18 ημερών.

Από χθες άρχισε ουσιαστικά η προετοιμασία για την εκτός έδρας αναμέτρηση στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα (3/1) κι ένα από ζητήματα που θα απασχολήσουν τον Άκη Μάντζιο είναι η απουσία του Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στον συγκεκριμένο αγώνα. 

Αν και υπάρχει μπροστά μία “γεμάτη” εβδομάδα είναι ένας γρίφος τον οποίον καλείται να λύσει ο προπονητής του Άρη. Η λογική λέει ότι θα επιστρέψει ο Μπίργκερ Βερστράτε στο βασικό σχήμα και μαζί με τον Ζαν Ζουλ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ της ομάδας, ενώ για τη θέση του δημιουργικού χαφ οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο Ρούμπεν Πάρντο και ο Λούκας Ρουπ. 

Ο Γερμανός επέστρεψε έπειτα από διάστημα τριών μηνών και στον αγώνα με τη Λαμία πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής. Είναι φανερό ότι ακόμη του λείπει αγωνιστικός ρυθμός αλλά σταδιακά μπορεί να αποτελέσει μια από τις βασικές επιλογές του προπονητή στη μεσαία γραμμή καθώς έχει την εμπειρία και την ποιότητα να συνεισφέρει στο κομμάτι της δημιουργίας.

 Ο Ισπανός από την άλλη έχει καλύτερο ρυθμό και είναι πιο επιθετικογενής, στοιχείο που θα χρειαστεί ο Άρης στην Τρίπολη απόντος του Νταρίντα. Στην εξίσωση μπαίνει ασφαλώς και ο Νέβεν Τζούρασεκ, αλλά με λιγότερες πιθανότητες - αυτή τη στιγμή τουλάχιστον – καθώς του λείπει η σταθερότητα που χρειάζεται η ομάδα στον άξονα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.