Τα καρέ που ενώνουν Κούδα και Μπαπέ

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2021

18 Απριλίου 1973 – 16 Φεβρουαρίου 2021. Δύο ημερομηνίες με απόσταση 48 χρόνια απόσταση αλλά και δύο ποδοσφαιρικές στιγμές που απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό και μοιάζουν βγαλμένες με... καρμπόν. Πρωταγωνιστές δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές από διαφορετικές εποχές. Ο Γιώργος Κούδας και ο Κιλιάν Μπαπέ.

Τον Απρίλιο του 1973 καταγράφηκε ένα από τα πιο ιστορικά στιγμιότυπα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη διάρκεια του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Κούδας στα... ντουζένια του, ήταν ασταμάτητος. Εφορμούσε προς την περιοχή των «πράσινων» μετά από ελιγμούς στο κέντρο του γηπέδου. Προκειμένου να τον σταματήσει, ο Άνθιμος Καψής τον τράβηξε και τον έριξε κάτω για να κάνει το φάουλ από το οποίο προήλθε ένα γκολ για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Κούδας το εκτέλεσε και ο Παρίδης με γυριστό σουτ νίκησε τον Οικονομόπουλο.

Χθες υπήρξε μια ανάλογη φάση στον αγώνα των «16» του Champions League μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Παρί με τον Πικέ να επιχειρεί με ανάλογο τρόπο να σταματήσει τον «αφηνιασμένο» Μπαπέ.

Εσείς βρίσκετε ομοιότητα στις δύο ποδοσφαιρικές στιγμές;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.