Το καλύτερο ποδοσφαιρικό προϊόν απαιτεί και λιγότερη γκρίνια

Βασίλης Μάστορας27 Μαΐου 2021

Οι μέχρι τώρα κινήσεις των ΠΑΕ που βρίσκονται στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα, φανερώνουν τις προθέσεις των ιδιοκτητών τους να αυξήσουν τα μπάτζετ της νέας χρονιάς. Ανεξαρτήτως πού ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου στους αγώνες της νέας αγωνιστικής περιόδου, οι πρόεδροι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα συμβόλαια με τους προπονητές και ανεβάζουν τον πήχη όσον αφορά το αγωνιστικό μπάτζετ. Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή. Με δεδομένο ότι στις εγχώριες ΠΑΕ τα ετήσια έσοδα που προκύπτουν από την παρουσία του κόσμου έχουν τη μικρότερη συμμετοχή στο σύνολο, αφήνουν στην άκρη αυτή την «πηγή». Βάζουν κάτω τα χρήματα που θα προκύψουν από την τηλεόραση, το bonus του στοιχήματος και όλα τα άλλα εμπορικά έσοδα και βλέπουν ότι αντέχουν να ανεβάσουν τον πήχη. Αλλωστε υπάρχει και η Ευρώπη, όπου φέτος οι πιθανότητες είναι περισσότερες για την παρουσία των ομάδων στους ομίλους του Conference League, γεγονός που θα αποφέρει του ελάχιστο 5 εκατ. ευρώ.

Μπορεί ακόμη να μην υπάρχουν ενδείξεις για την ποιότητα των παικτών που θα αποκτηθούν, αλλά η λογική λέει ότι δεν πληρώνεις έναν ακριβό σεφ για να σου μαγειρέψει όσπρια. Αρα από τη στιγμή που υπογράφονται μεγάλα συμβόλαια με τους προπονητές, ανάλογες θα είναι και οι μεταγραφές.

Αυτό λοιπόν είναι το καλό νέο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι αρκετό για να αλλάξει ολοκληρωτικά η εικόνα του. Αυτή η οποία δεν θολώνει τόσο από την ποιότητα του θεάματος, όσο από την τοξικότητα που δημιουργεί η γκρίνια των παραγόντων. Που παρασύρει και τον κόσμο και μεγαλώνει το κακό. Αρα αυτό θα πρέπει να είναι για μία ακόμη χρονιά το διακύβευμα των ιδιοκτητών. Είναι ευχάριστο να ρίχνουν χρήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά ανεξαρτήτως από το αν θέλουν ή όχι να έχουν μικρές ζημίες, θα πρέπει να «επενδύσουν» κι σ’ ένα Πρωτάθλημα χωρίς κραυγές και παραγοντικές ασχήμιες. Μόνο τότε θα μιλάμε για πρόοδο, την οποία όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο προσεύχονται να έρθει.

FOCUS

Με τις καραμπόλες που έγιναν στο θέμα του προπονητή, θα έχουν οι φίλαθλοι αντικείμενο κουβέντας μετά τις πρώτες αγωνιστικές. Αν ο Μιλόγεβιτς ήταν καλύτερος από τον Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό και ο πρώην προπονητής του Ερ. Αστέρα καλύτερος από τον Λουτσέσκου για την ΑΕΚ. Οσο για τον Ρουμάνο τα αυτονόητα παραλείπονται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.