Το καλό νέο για τον Ηρακλή και ο κίνδυνος που ελλοχεύει

Βασίλης Μάστορας20 Αυγούστου 2020

H χθεσινή απόφαση της Ε.Ε της ΕΠΟ με την οποία ο Ηρακλής Αμπελοκήπων θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, αποτελεί μία καλή είδηση για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Για εκείνους βεβαίως που αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό τα δεδομένα κι όχι για τους υπόλοιπους που πιθανόν να ονειροβατούν. Η πραγματικότητα δεν χωράει διλήμματα. Ο Ηρακλής έχει πλέον δύο επιλογές: Η μία να αγωνισθεί στην β΄ κατηγορία της ΕΠΣΜ και να ανέβει χρονιά- χρονιά τον Γολγοθά του μέχρι να βρεθεί και πάλι σε επαγγελματική κατηγορία. Ακόμη όμως και γι’ αυτό το ταπεινό σενάριο θα πρέπει να υπάρξει χρηματοδότης, καθώς ο κ. Τσουρέκας πέρυσι στην γ’ κατηγορία, λέγεται ότι ξόδεψε περίπου 50.000 ευρώ! Και επειδή δεν υπάρχει άτομο να υποστηρίξει αυτό το αξιοπρεπές, κατά τα άλλα, σενάριο της… υπομονής θα πρέπει να αποκλειστεί. Τι απομένει λοιπόν για τον Ηρακλή; Από τη στιγμή που ναυάγησε το σχέδιο απορρόφησης της Τρίγλιας, ώστε στην περίπτωση αναδιάρθρωσης να βρεθεί στη Super League2, εκείνο που έχει στο… πιάτο είναι να βρει κώδικα επικοινωνίας με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Σενάριο το οποίο, στην περίπτωση που θα έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις, θα δώσει το δικαίωμα στον Ηρακλή να αγωνισθεί στην Γ΄Εθνική κατηγορία.

Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται απλά αλλά δεν είναι, καθώς δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την ομάδα των Αμπελοκήπων. Για να υπάρξει θα πρέπει να κατατεθεί μία σοβαρή πρόταση στον πρόεδρο του κ. Ζαντόπουλο. Παράγοντα μπαρουτοκαπνισμένο ο οποίος όπως δήλωσε χθες «η ομάδα μου είναι έτοιμη για να αγωνισθεί στην Γ΄Εθνική». Αρα το μήνυμα είναι σαφέστατο προς τους ανθρώπους των «κυανολεύκων». Και στην περίπτωση όμως που οι δύο ομάδες συμφωνήσουν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, εκείνο που έχει αξία είναι να έχουν μελετηθεί όλοι οι επιμέρους κίνδυνοι ώστε η νέα ομάδα που θα προκύψει να μη βρει, όταν θα προβιβαστεί σε επαγγελματική κατηγορία, τα βαρίδια του παρελθόντος. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν αξίζει οι «κυανόλευκοι» να μπουν ούτε καν στον κόπο να συζητήσουν με τον κ. Ζαντόπουλο, γιατί θα συζητούν για ένα σενάριο με κακό τέλος.

FOCUS

Οταν οι υποσχέσεις βγαίνουν από το στόμα του Αγγελου Χαριστέα οι υπογραφές «πέφτουν» εύκολα στο χαρτί και οι όποιες αντιρρήσεις πάνε περίπατο. Στο ποδόσφαιρο δεν έχει αξία το τι λες, αλλά ποιος το λέει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.