Το καλό μάθημα από Μήτρογλου και η σοφή πολιτική στις μεταγραφές

Βασίλης Μάστορας15 Μαΐου 2021

To υπόμνημα που κατέθεσε ο Σκοπιανός ποδοσφαιριστής Λάσκοφ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ενισχύει τις θέσεις της ΠΑΕ Αρης ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην πλαστογραφία. 

Αυτό σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» λογικά θα αθωωθούν και θα συμμετάσχουν χωρίς πρόβλημα στο Conference League τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση θα μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο, σε μία υπόθεση που έχει μία μόνο πτυχή: Αυτή που ξεκαθαρίζει ο ποδοσφαιριστής με το υπόμνημα του. 

Για το δεύτερο που η ΠΑΕ αγωνιά είναι η απόφαση του CAS. Παρότι διαχέεται ένα κλίμα αισιοδοξίας από την πλευρά του Θόδωρου Καρυπίδη, η κατά έναν μήνα καθυστέρηση κοινοποίησης της απόφασης μεγεθύνει την αγωνία των «κιτρίνων» όσον αφορά το ban. 

Αν ο Αρης είχε στα χέρια του την απόφαση θα μπορούσε να αρχίσει να υλοποιεί τον σχεδιασμό της ομάδας της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τώρα όμως θα πρέπει να περιμένει την κοινοποίηση της απόφασης για να ξέρει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Το πλάνο πάντως είναι έτοιμο και έχει αποφασισθεί σε ποιες θέσεις θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές. Οι αποφάσεις αυτές φανερώνουν και την πρόθεση της διοίκησης να μη συνεχίσει τη συνεργασία της με τους Σίλβα, Κάτσε, Μπεναλουάν, Ιωάννου και φυσικά τον Μήτρογλου. 

Μιλάμε για πρόθεση, γιατί η σοφή διοικητική πολιτική πρέπει να οδηγήσει τους «κίτρινους» να μην προχωρήσουν σε διαζύγια πριν μάθουν την απόφαση για τον Ντουρμισάι. Γιατί αν παραμείνει το ban θα πρέπει να αλλάξει γραμμή πλεύσης απέναντι στους παίκτες που τώρα έχει στη μαύρη λίστα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Αρης δείχνει έτοιμος για να γίνει δυνατότερος τη νέα χρονιά. Η πρόθεση όμως θα πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη και κυρίως με επιλογές που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας και όχι που θα κάνουν απλώς θόρυβο. 

Η επιλογή του Μήτρογλου που αποδείχθηκε μία μεγάλη φούσκα, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του, είναι ένα καλό μάθημα.

FOCUS

Πώς γίνεται ο Μήτρογλου να έχει «στομαχικές διαταραχές» και να αποκλείεται από την αποστολή, ενώ στα αποδυτήρια έκανε «give me five», δίκην αποχαιρετισμού με τους συμπαίκτες του και την προηγούμενη ημέρα δεν προπονήθηκε, απλώς γιατί είναι «χαλασμένος» με τον προπονητή του;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.