Το καλά επεξεργασμένο σενάριο «πάτησε» πάνω στο δόγμα του σοκ

Βασίλης Μάστορας30 Ιανουαρίου 2020

Με τη ροή που έχουν πάρει τα πράγματα, μετά την απόφαση της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ, δύσκολα μπορεί κάποιος να πειστεί ότι το tweet του κ. Αυγενάκη ήταν μία απλή κυβίστηση. Οχι ότι οι εγχώριοι πολιτικοί δεν φημίζονται για την αλλαγή της πολιτικής τους θέσης, όταν διαπιστώνουν ότι μία απόφαση μπορεί να αποφέρει ψηφοθηρική ήττα, αλλά στην περίπτωση του ΠΑΟΚ το θέμα εκτιμώ ότι είναι περισσότερο βαθύ. 

Αλλωστε ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν υποψιασμένος για τις αντιδράσεις στην περίπτωση που η εισήγηση της Επιτροπής ήταν κακή για τον ΠΑΟΚ. Το tweet του κ. Αυγενάκη και η κατάθεση τροπολογίας στη βουλή, ώστε αν τελικώς κριθεί ένοχος ο ΠΑΟΚ να μην υποβιβαστεί, περισσότερο φαντάζουν ως μέρος ενός καλά σχεδιασμένου σεναρίου με στόχο να είναι, κατά την άποψη της κυβέρνησης, όλοι ευχαριστημένοι. 

Ο Ολυμπιακός ο οποίος με μία πιθανή αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ θα γίνει το φαβορί για τον τίτλο και ο “Δικέφαλος” γιατί θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Στην ουσία η κυβέρνηση ακολουθεί το δόγμα του σοκ. Η ΕΕΑ επιβάλει τη μεγαλύτερη ποινή κι έρχεται σε χρόνο date να λειτουργήσει ως υπερασπιστής του ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα; Να βρίσκονται ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Συγχρόνως αναδύονται κι άλλες παρατυπίες, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κ. Αυγενάκη. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση ο υφυπουργός Αθλητισμού, δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την τοποθέτηση στην ΕΕΑ των δύο νέων μελών που ψήφισαν κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης. Μάλιστα τον κατηγορεί ότι «δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της». Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι η ΕΕΑ δεν λειτουργεί ανεξάρτητα μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται.

focus

Συνηθίζεται οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, όταν τελειώνει η θητεία τους να επιλέγουν εθιμοτυπικά ταξίδια σε χώρες μακρινές και εξωτικές. Μήπως η απόφαση της Ε.Ε η Εθνική να ταξιδεύσει στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, πιθανόν εν μέσω πλέϊ οφ, αποτελεί οιωνό για το διοικητικό μέλλον του κ. Γραμμένου;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.