Το ισοζύγιο «πωλήσεων-αγορών» και οι δυσνόητες επιλογές του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης21 Ιανουαρίου 2021

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ

Είναι δύσκολο, έως πάρα πολύ δύσκολο, να εξηγηθεί η τακτική που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ στο θέμα των πωλήσεων, ειδικά ως προς το χρόνο που επιλέγει να κάνει κάποιες από αυτές.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ισορροπία στο θέμα “πωλήσεις-αγορές” τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως παραχώρησε ποδοσφαιριστές που η αξία τους είναι μεγαλύτερη από αυτή των ποδοσφαιριστών που απέκτησε.

Γι' αυτό, βέβαια, ανατράπηκαν και ισορροπίες οι οποίες με κόπο κτίστηκαν, γι' αυτό και αποδυναμώθηκε η ομάδα, γι' αυτό της λείπει και ποιότητα, καθώς, δεν είναι μόνο ο... επιθετικός τρόπος με τον οποίο γίνονται οι πωλήσεις από το καλοκαίρι του 2019 και μετά, αλλά και ο συνδυασμός τους με αποτυχημένες επιλογές στις αγορές, με συνέπεια να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Το FFP δεν μπορεί, πλέον, να είναι επιχείρημα. Μέχρι κάποια στιγμή μπορούσε να σταθεί και να αποτελέσει μιαν εξήγηση για τον περίφημο... εξορθολογισμό.

Ομως, η πορεία των πραγμάτων και η ανάλυση των κινήσεων από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οδηγεί, πια, περισσότερο σε συμπεράσματα περί ατυχέστατων χειρισμών, λάθος στρατηγικής, αποτυχιών οι οποίες κοστίζουν.

Δείτε το παράδειγμα του σέντερ φορ. Είναι, ίσως, ένα από τα πιο -αν όχι το περισσότερο- χαρακτηριστικό. Φεύγει το καλοκαίρι ο Ακπομ, εκεί μάλιστα που κρινόταν τα πάντα για την είσοδο του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ερχεται μετά βαϊων και κλάδων ο Τσόλακ ο οποίος, όμως, εκθέτει όποιον (ους) τον επέλεξε (αν), καθώς αποτυγχάνει πλήρως να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Και τώρα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αυτά τα τεράστια προβλήματα στη θέση του φουνταριστού, συζητιέται το ενδεχόμενο παραχώρησης του Σφιντέρκσι, της μοναδικής, δηλαδή, αξιόπιστης λύσης για την κορυφή της επίθεσης.

Θα μπορούσε να πει κάποιος “ναι, αλλά αποκτήθηκε ο Κρμέντσικ”. Σωστά. Ποιος μπορεί, όμως, να εγγυηθεί ότι ο Τσέχος, που έχει τόσο λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη και είναι άγνωστο αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες, αποτελεί τη λύση που ψάχνει ο Γκαρσία για την επίθεση;

Κι αν δεν τα καταφέρει ούτε αυτός, πώς θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν; Πραγματικά, είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος το σκεπτικό των περισσότερων από τις επιλογές εδώ και πολλούς μήνες...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.