Το ισοσκελές τρίγωνο... (εφαλτήριο) του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης27 Δεκεμβρίου 2022

"Δόξα εν ί Θεώ...", ουδεμία αμφιβολία. "Και επί γης ειρήνη...", μέγιστη ουτοπία. "Εν ανθρώποις ειδοκία...", μεγάλη προσδοκία! Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.
Χρόνια σας πολλά και καλά... Και ξανά και ξανά! Με υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας. Άντε και Καλή Χρονιά, οσονούπω.


Λέγαμε πριν τον αγώνα στο Αγρίνιο πως ο "δικέφαλος" δεν έχει περιθώρια απώλειας ακόμη και βαθμού! Επιτρέψτε μας, να πούμε τα ίδια και πριν τον αγώνα στο Περιστέρι. Μόνο με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο θα ελπίζει στο ισοσκελές τρίγωνο των νικών του ως εφαλτήριο... Ως διάδρομο απογείωσης του. Ισοσκελές; Ναι, επειδή κάθε βαθμός δυσκολίας για κάθε πλευρά του, για κάθε αγώνα του - με στόχο το 3/3 - είναι πάνω, κάτω ίδιος.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ήδη το 1/3 με τη νίκη του κόντρα στον Παναιτωλικό. Εάν κι εφ' όσον δεν πετύχει το 2/3 κόντρα στο Περιστέρι... Τζάμπα κόπο θα έχει κάνει. Τούτο δε, καθώς οφείλουμε, να παραδεχθούμε πως στο Αγρίνιο προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ κόπιασαν. Κι οι κόποι τους, πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν πήγαν χαμένοι στο τέλος του.

Δεν θα ήταν πάντως, υπερβολή εάν θεωρούσαμε πως ο ΠΑΟΚ είναι σε τροχιά φόρμας. Από τα τελειώματα του Α΄ γύρου και στο ξεκίνημα του Β' κι επιθετικά κι αμυντικά και κατά κανόνα είναι σας σαφείς κι οι ενδείξεις αλλά κι αποδείξεις πως είναι σε τροχιά φόρμας.

Εξαίρεση του κανόνα; Εξαιρέσεις, για να είμαστε ακριβείς: Η απώλεια σοβαρών ευκαιριών για να καταστούν οι αγώνες νωρίς, νωρίς εύκολη υπόθεση. Να μην εξελίσσονται σε δύσκολες υποθέσεις. Και ζει εφιάλτη ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Στις εξαιρέσεις και τα λάθη στην άμυνα τα οποία δίνουν ανάσες ελπίδας στους αντιπάλους του ΠΑΟΚ την ώρα κατά την οποία ασφυκτιούν από την ασκούμενη πίεση του.

Θα αδικούσαμε όμως, κατάφωρα το κέντρο του ΠΑΟΚ δίχως την αναφορά πως χάρη σε αυτό βρέθηκε σε τροχιά φόρμας. Μετά από σκοτάδι πολλών αγωνιστικών φάνηκαν χαραμάδες φωτός - κι ήδη ρέει... άπλετο - συντονισμού λειτουργίας στο κέντρο του ΠΑΟΚ Σε αυτόν τον συντονισμό όπως επίσης, στην ανάθεση ρόλων σε κάθε χαφ εντός κι ουχί εκτός ορίζοντα δυνατοτήτων του (γεγονός το οποίο χρεώνεται στον Ραζβάν Λουτσέσκου) και στις ορθές επιλογές προσώπων για τα χαφ... Ο ΠΑΟΚ οφείλει, την επιστροφή του σε τροχιά φόρμας.

Παραμένοντας σε αυτήν κι ως εκ τούτου (εάν κι εφ' όσον παραμείνει δηλαδή...) συμπληρώνοντας το προσδοκώμενο από τον κόσμο του, ισοσκελές τρίγωνο... Θα ξεκινήσει με απίθανες πτήσεις του, την προσπάθεια διάσωσης της εφετινής παρτίδας. Συνάμα βέβαια, και της διεκδίκησης τίτλων και διακρίσεων...

ΥΓ : Θερμή παράκληση... Έκκληση... Ικεσία...Προσέχετε, για να έχετε υγεία. Ως παθόντες και μαθόντες συντασσόμαστε με τους αρμόδιους επιστήμονες οι οποίοι κρούουν κώδωνες κινδύνων. Μην υποτιμάτε το "τσουνάμι" γρίπης! Προστέψτε ευατούς κι αλλήλους... Στις οικογένειες σας!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.