Άρης: Το ηχηρό μήνυμα και η ουσία

Γιώργος Στράντζαλης10 Απριλίου 2024

Μπορεί μία ήττα όπως η προχθεσινή από τον Παναθηναϊκό να έχει κέρδη; Μπορεί, είναι η απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι προπονητές. Αρκεί να ερμηνευτεί σωστά. Ο Αρης όχι απλά κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό του στον τελικό του Κυπέλλου αλλά με την εικόνα που παρουσίασε έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει του μεγάλου ραντεβού που έχουν οι δύο ομάδες τον επόμενο μήνα.

Οι Κιτρινόμαυροι μετρήθηκαν κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που καίγονταν για τους βαθμούς και κρίνοντας από τη συνολική εικόνα του ντέρμπι σωστά κυριαρχεί το αίσθημα ότι δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι ο Αρης τελείωσε το παιχνίδι με 22 τελικές και 1,57 xG και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Γεγονός που από μόνο του πρέπει να προβληματίσει και να διορθωθεί. 

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά σε ντέρμπι ,εντός έδρας, που οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν στο συγκεκριμένο επίπεδο τελικών προσπαθειών και έμειναν στο “μηδέν” σταματώντας παράλληλα κι ένα σερί 15 αγώνων που είχαν βρει δίχτυα. Για παράδειγμα, στον αντίστοιχο αγώνα της κανονικής διάρκειας ο Αρης επικράτησε με 2-0 έχοντας συνολικά εννέα τελικές εκ των οποίων οι επτά έγιναν μέσα από την περιοχή του αντιπάλου. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ επίσης σκόραρε δύο φορές σε συνολικά 14 τελικές, με τις τέσσερις να είναι εντός περιοχής, ενώ στην ήττα από τον Ολυμπιακό πάλι βρήκε δίχτυα παρά το γεγονός μάλιστα ότι ήταν το χειρότερο δημιουργικά παιχνίδια της ομάδας με μόλις τέσσερις τελικές. 

Στο δε παιχνίδι με την ΑΕΚ (3-3) ο Αρης είχε έξι τελικές εκ των οποίων οι πέντε εντός περιοχής. This is football, όπως λένε και οι Άγγλοι. Η ουσία όμως είναι στα συμπεράσματα που έβγαλε ο Άκης Μάντζιος, βλέποντας τους παίκτες του μετά από ένα κάκιστο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, να βγάζουν αντίδραση, να διορθώνουν την νοοτροπία τους αλλά κυρίως να διορθώνουν την αγωνιστική τους εικόνα καθώς ήταν από τα πιο “γεμάτα” φετινά παιχνίδια που έκανε η ομάδα του. Ασφαλώς τα παραπάνω είναι που κρατάει ο Αρης από το προχθεσινό παιχνίδι, όπως και το γεγονός ότι οι Κιτρινόμαυροι έπεισαν ότι στον τελικό μπορεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στα ίσια. Εχει και το υλικό και την ποιότητα και τη νοοτροπία. Αρκεί να προσέξει τις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.