Το γυαλί έσπασε, ο Λέβα αποχωρεί και η Μπάγερν χάνει

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Ιουνίου 2022

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ σκοραρίσματος με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και κατέκτησε όλους τους τίτλους, αποχωρεί, όπως όλα δείχνουν, μετά από οκτώ χρόνια από τον βαυαρικό σύλλογο και αναζητά νέες προκλήσεις στην ποδοσφαιρική του καριέρα. 

Ο ποδοσφαιριστής τα έχει βρει σε όλα με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και απομένουν κάποια διαδικαστικά ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα από τους Καταλανούς.

«Η μεταγραφή μου στην Μπαρτσελόνα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Νομίζω ότι η θέση μου είναι ξεκάθαρη και δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Είναι δύσκολο να πω ότι θα παίξω στην Μπάγερν την επόμενη σεζόν. Έχω ένα σπίτι στη Μαγιόρκα, η Ισπανία είναι ένα ωραίο μέρος, νομίζω ότι είναι ένα μέρος για να πάω και να περάσω περισσότερο χρόνο από το να κάνω απλά διακοπές. Σύντομα θα έρθει η ώρα που θα μπορούμε να πούμε περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 33χρονος στράικερ.


Ο άγνωστος τσακωμός με τον Νάγκλεσμαν που έφερε την ρήξη


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το ρεπορτάζ του TZ που αποκαλύπτει τον άγνωστο τσακωμό του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τον Τζούλιαν Νάγκελσμαν, που ήταν αρκετό για να σπάσει το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές και ο τελευταίος να φύγει από τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Ο νεαρός προπονητής της Μπάγερν σε μια προπόνηση της ομάδας έδωσε προσωπική συμβουλή στον Λέβα για το πώς θα μπορούσε να κινηθεί καλύτερα στην περιοχή, όταν ένας συμπαίκτης του κάνει ένα γέμισμα στην περιοχή και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Πολωνός του απάντησε ότι εκείνος έχει σκοράρει 40 γκολ σε μια χρονιά και όχι ο ίδιος.

Ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας μετακόμισε στην Μπάγερν το 2014 και κατέγραψε με τους Βαυαρούς 374 συμμετοχές, 344 τέρματα και 72 ασίστ (!!!). Οι αριθμοί από μόνοι τους λένε πολλά και δεν γίνεται έναν τέτοιο παίκτη να τον αναγκάζεις να αποχωρεί με αυτό τον τρόπο από την ομάδα. Το κενό του θα είναι αναντικατάστατο για πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί ένα τέτοιο πυροβολικό της επίθεσης.


«Κάτι πέθανε μέσα μου στη Μπάγερν, θέλω να φύγω για να νιώσω περισσότερα συναισθήματα»


Μιλώντας σε podcast της πατρίδας του ο Λεβαντόφσκι τόνισε ότι το συναισθηματικό «κενό» έχει να κάνει και με έλλειψη σεβασμού που εισέπραξε από την διοίκηση της Μπάγερν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Θέλω απλά να φύγω από τη Μπάγερν. Η αφοσίωση και ο σεβασμός είναι πιο σημαντικές από τη δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βρούμε μαζί μια λύση. Κάτι έχει πεθάνει μέσα μου, θέλω να φύγω από τη Μπάγερν για να νιώσω περισσότερα πράγματα στη ζωή μου. Δεν σκέφτηκα καμία άλλη πρόταση εκτός από αυτή τη Μπαρτσελόνα».

Μετά τις εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ο 33χρονος επιθετικός θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

«Δεν θέλω να υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης ή να ρίξω λάδι στη φωτιά. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου η σιωπή είναι πολύ φορές πιο σημαντική. Εύχομαι το καλύτερο για την Μπάγερν και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ολόκληρη η διοίκηση του συλλόγου πιστεύει το ίδιο. Γι’ αυτό και εγώ παραμείνω πεπεισμένος ότι θα βρούμε μια συμφωνία στο τέλος μαζί με την ομάδα. Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας και των οπαδών. Ευχαριστώ τους οπαδούς της Μπάγερν, που πάντα με στήριζαν. Αλλά αν δεν ήμουν ειλικρινής για την κατάστασή μου, θα ένιωθα ότι δεν είμαι δίκαιος με τους οπαδούς. Δεν είμαι εγωιστής. Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην απογοητεύσω τον σύλλογο και τους οπαδούς τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά μετά από αυτό το διάστημα αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο στάδιο στην καριέρα μου».



Κορυφαίος σκόρερ της Ευρώπης


Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κέρδισε εν τέλει την κούρσα για το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά. Ο Πολωνός αστέρας της Μπάγερν Μονάχου πραγματοποίησε ακόμα μία μαγική σεζόν, σταματώντας στα 35 γκολ.

Η φετινή του επίδοση ήταν μακράν η καλύτερη αφού ο δεύτερος στην κατηγορία, Κιλιάν Εμπαπέ, έμεινε πίσω κατά επτά τέρματα. Καρίμ Μπενζεμά και Τσίρο Ιμόμπιλε που διένυσαν μία εξίσου επιτυχημένη χρονιά, μοιράστηκαν την τρίτη θέση.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του και θα τον θυμόμαστε για πολλά χρόνια.


Τα πρώτα βήματα και η μεταγραφή στην Ντόρτμουντ


Ο Λεβαντόφσκι γεννήθηκε στη Βαρσοβία το 1988 και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Δέλτα Βαρσοβίας το 2005. Στην ομάδα της Βαρσοβίας σκόραρε τέσσερα γκολ και ανάγκασε την Λέγκια Βαρσοβίας να κινηθεί για την απόκτησή του. Εκεί παρέμεινε για μισή σεζόν με τη Ζνιτς Προυσκόβ να αγοράζει τα δικαιώματα του. Στη Ζνιτς έμεινε μέχρι το 2008 και σε 59 συμμετοχές σκόραρε 36 γκολ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έφεραν στη Λεχ Πόζναν έναντι 1.5 εκατ. ευρώ. 



Αμέσως έπεσε στα..μάτια του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ζήτησε να έρθει στην ομάδα, με τους διοικούντες των «κιτρινόμαυρων» να μην του χαλάνε χατίρι και βγάζοντας 4.5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία τον έκαναν κάτοικο Βεστφάλεν. Ο Κλοπ πέτυχε διάνα στη μεταγραφή αφού ο Λεβαντόφσκι στις τέσσερις σεζόν που έμεινε στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Μπορούσια να κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Γερμανίας. 

Το αποκορύφωμα ήταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013 στο Λονδίνο, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει κι αυτό το τρόπαιο, αφού έχασε με 2-1 από την Μπάγερν Μονάχου. Μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν οι εμφανίσεις του Λέβα με τους ανθρώπους της Μπάγερν να καταθέτουν πρόταση στον παίκτη ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί και πολύ άφησε την Μπορούσια για να πάρει μεταγραφή στη μισητή και αιώνια αντίπαλο. Αυτό σίγουρα δεν άρεσε στους οπαδούς της Ντόρτμουντ, οι οποίοι έπιναν νερό στο όνομα του Πολωνού, αλλά από την στιγμή που τους άφησε για να πάει στην Μπάγερν, έφερε την ρήξη. Το απίστευτο της υπόθεσης δεν είναι ότι κι άλλοι παίκτες ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο, αλλά όποτε έβρισκε ως αντίπαλο την Ντόρτμουντ την πυροβολούσε ασταμάτητα.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.