Το γκολ του Σιμάνσκι το γρηγορότερο νικητήριο σε ΑΕΚ-ΠΑΟ

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2021

Στη μεγάλη αναμέτρηση της 12ης αγωνιστική ς της Super League 1 η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με το γκολ του Ντάμιαν Σιμάνσκι και το αθηναϊκό ντέρμπι πήγε στην κιτρινόμαυρη πλευρά. Το τέρμα του Πολωνού έχει ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεα στις δύο ομάδες, καθώς είναι το γρηγορότερο νικητήριο γκολ αλλά όχι το πιο γρήγορο.

Ο Σιμάνσκι ευτύχησε να σκοράρει στα πρώτα 95 δευτερόλεπτα του αγώνα και το γκολ του αποδειχθεί και καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού, δίνοντας εν τέλει τη νίκη στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, με αποτέλεσμα να γίνει και ο γρηγορότερο νικητήριο γκολ στην ιστορία των αθηναϊκών ντέρμπι.

Το πιο γρήγορο τέρμα, όμως, έχει σημειωθεί πριν από 28 χρόνια, στις 4 Απριλίου 1993, ο Βασίλης Δημητριάδης τίναξε τα ντίπαλα δίχτυα μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ με Παναθηναϊκό (3-1) και παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Υπάρχει και ένα στις 28 Μαρτίου 1962 από τον Άρη Τσαχουρίδη, που επίσης αναφέρεται στο 2' του αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3. Αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαίωσης του ακριβή χρόνου που μπήκε.

Για την ιστορία, το δεύτερο γρηγορότερο νικητήριο γκολ σε αθηναϊκό ντέρμπι ανήκει πάλι σε παίκτη της «Ένωσης» και συγκεκριμένα στον Ραφίκ Τζιμπούρ, πριν από 11 χρόνια, στις 24 Οκτωβρίου 2010, όταν ο Αλγερινός σκόραρε στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης (1-0).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.