Το γκολ έγινε... βουνό για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης20 Οκτωβρίου 2020

Το Πρωτάθλημα της Superleague είναι στην αρχή του αλλά για τον ΠΑΟΚ το γκολ τείνει να εξελιχθεί σε μία δύσκολη υπόθεση. Τα έξι τέρματα στις πέντε αγωνιστικές για την ομάδα με τις περισσότερες τελικές στην κατηγορία είναι ασφαλώς λίγα και αναδεικνύουν το μέγεθος των δυσκολιών που έχει ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΟΚ μετράει 72 τελικές προσπάθειες, 20 περισσότερες από τον δεύτερο της λίστας Ολυμπιακό, που έχει ένα ματς λιγότερο -εκείνο με την ΑΕΚ. Τα έξι γκολ μέσα από αυτές τις 72 προσπάθειες, τον οδηγούν στο τρίτο χειρότερο ποσοστό ευστοχίας μεταξύ των 14 ομάδων της κατηγορίας (8,33%) ξεπερνώντας μόνο τις επιδόσεις της Λαμίας (8,1%) και της ΑΕΛ (5,55%).

Επί της ουσίας η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα σκοράρει μία φορά σε κάθε 12 τελικές προσπάθειες και αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ τουλάχιστον για τα τελευταία 23 χρόνια! Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην περίοδο 1998-99 για να βρούμε μία επίδοση σε αυτά τα επίπεδα. Η ομάδα εκείνης της σεζόν χρειαζόταν 11,98 τελικές για ένα γκολ.

Το metrosport.gr συγκέντρωσε τους αντίστοιχους αριθμούς του ΠΑΟΚ των τελευταίων 23 σεζόν και ο παρακάτω πίνακας φανερώνει με τον πιο πειστικό τρόπο το πόσο δύσκολη είναι η υπόθεση γκολ για τον Δικέφαλο, με το μικρό έστω δείγμα των πέντε αγωνιστικών Πρωταθλήματος.

Όσο για το πως κατανέμονται αυτές οι 6/72 τελικές των πέντε αγωνιστικών της Superleague...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.