Το γεμάτο ρόστερ του Άρη και ο «πονοκέφαλος» του Ένινγκ

Βασίλης Μάστορας05 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Άρης σήμερα με τον Βόλο θα παίξει τον τελευταίο φιλικό αγώνα, πριν από τον ευρωπαϊκό με την Κόλος. Άρα αυτός ο αγώνας αποτελεί το crash test της ομάδας του Ενινγκ για τη μάχη της Πέμπτης.

Οποιος μπει στη διαδικασία να κρίνει το αγωνιστικό προφίλ του Άρη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, θα βάλει θετικό πρόσημο, αλλά θα καταλήξει και στο συμπέρασμα ότι δεν είχε σταθερή απόδοση σ’ όλους του αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι, όπως και όλες οι ομάδες, σ’ αυτό το στάδιο κρίνονται με επιείκεια καθώς στην απόδοση τους υπεισέρχονται αρκετοί παράγοντες που αλλοιώνουν την γενική εικόνα της ομάδας. Οι δύο κυριότεροι; Η κούραση και η ανομοιογένεια λόγω της προσθήκης νέων παικτών. Ο Άρης έχει ως σημαία την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας στον αγώνα με τη Σάλκε. Ό,τι το καλύτερο έχει να επιδείξει στους αγώνες προετοιμασίας. Ομάδα που μάρκαρε ψηλά, είχε κοντά τις γραμμές, «έπνιγε» τον αντίπαλο στο κέντρο, κέρδιζε την μπάλα και είχε καλό επιθετικό τρανζίσιον. Δημιούργησε καλές ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το γκολ. Στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν καλός και στο α’ ημίχρονο του αγώνα με τη Λάρισα. Ηταν όμως απλώς υποφερτός επιθετικά. Με αργές κινήσεις, χωρίς πατήματα των μέσων στην περιοχή και λίγες ευκαιρίες. Ο μέσος όρος όμως των δύο αγώνων δίνει αισιοδοξία και κυρίως, η γενική εικόνα της ομάδας, πείθει ότι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ.

Για παράδειγμα ο Σάκιτς, είχε θετική συνεργασία με τους Τζέγκο, Λούκας Σάσα στη μεσαία γραμμή. Από εκεί που έλειπε ο Ματίγια ο οποίος θεωρείται από τα πρώτα βιολιά του ρόστερ. Ο Αυστριακός είναι καλός τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, καλύπτοντας τους χώρους, όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πρώτος λοιπόν πονοκέφαλος για τον Ένινγκ. Ο δεύτερος είναι ο παρτενέρ του Τόνι Ντάτκοβιτς. Οι επιλογές είναι ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης και ο Ροζ. Μπορεί το φαβορί να είναι ο δεύτερος, αλλά και ο νεαρός έδειξε ότι αρχίζει και αποτελεί αξιόπιστη λύση, παρότι τα λάθη της απειρίας του είναι λάθη αναμενόμενα.

Αν αποκτηθεί και ο Χατζισαφί ο προπονητής του Άρη θα έχει ακόμη έναν πονοκέφαλο. Ευχάριστο και δημιουργικό για μία ομάδα η οποία πλήρωσε ακριβά την περσινή προχειρότητα στη σύνθεση του ρόστερ. Τι έδειξε λοιπόν μέχρι τώρα ο Άρης; Οτι έχει πολλά προτερήματα μεσοαμυντικά. Αν ανεβάσει επίπεδο και στην επιθετική του λειτουργία, εκεί όπου ο Λόπεθ έχει ακόμη προβλήματα προσαρμογής, θα μπορεί τη νέα αγωνιστική περίοδο να δείξει μέσα στο γήπεδο πράγματα που του έλλειπαν πέρυσι.

FOCUS

Η ανοιχτή πρόσκληση της νέας Κίνησης για τη Γυμναστική (Ε.Α.Γ) δια μέσω της ιδρυτικής διακήρυξης, που απηύθυνε στον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασιλειάδη για συστράτευση στην προσπάθεια, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του ενωτικού κλίματος της προσπάθειας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.