Το φτηνό ξεπούλημα μιας εφικτής πρόκρισης

Δημήτρης Μπούζας26 Ιουνίου 2020

Εκτός του κόουτς, υπάρχουν και άλλοι που θα πρέπει να νιώθουν τύψεις, γιατί η ασυγχώρητη, αφελής τακτική τους, οδηγεί σε λάθη που στοιχίζουν πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υπερπολύτιμη πρόκριση χάθηκε όπως αποδείχθηκε κοροϊδίστικα και πολύ φτηνά. Ένας μετριότατος αντίπαλος, εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη (πραγματικές ποδοσφαιρικές παλαβομάρες) ενός κόουτς ο οποίος θαρρείς και ξαφνικά του ήρθε μια παρανοϊκή έμπνευση να φέρει τα πάνω – κάτω και να γκρεμίσει ό,τι σωστό είχε χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κλασική περίπτωση όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός της κλωτσιάς στη γεμάτη καρδάρα με το γάλα. Ένας αντίπαλος μετριότατος, ανούσιος ποδοσφαιρικά και αγχωμένος ο οποίος στα δραματικά λεπτά της πίεσης που δεχόταν προς το φινάλε και με μεγάλες πιθανότητες να υποστεί έμφραγμα (αποκλεισμό) δέχθηκε και το «σπρώξιμο» ή το «φιλί της ζωής» από ένα παιδί δικό του. Γνήσιο δηλαδή τέκνο του Πειραιά και γιος ενός εκ των μεγαλυτέρων διωκτών και σφαγέων του ΠΑΟΚ.

Ο περί ου ο λόγος έγινε αποδεκτός χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τον ΠΑΟΚ (!) σε αυτό το παιχνίδι στο γήπεδο που προφανώς τον κουβαλούσε ο πατέρας του επί χρόνια για να χειροκροτήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Στον Πειραιά λοιπόν 4ος διαιτητής, μπάστακας και τοποτηρητής του ξένου, ένα Πειραιωτάκι στο σημαντικότατο ημιτελικό του κυπέλλου. Αλήθεια πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πέρα από το μια ασυγχώρητη αφέλεια αυτή η αποδοχή; Κι αυτό γιατί εκείνοι που τον αποδέχθηκαν, αποδείχθηκε πως δεν είδαν, ούτε τους έμεινε τίποτα από το παιχνίδι που αυτό το Πειραιωτάκι διηύθυνε και μέσα στην Τούμπα πολύ πρόσφατα, της ομάδας του (δηλαδή του Ολυμπιακού) με τον ΠΑΟΚ. Δεν είδαν αυτά που είδε όλος ο κόσμος.

Το πώς αντέδρασε δηλαδή όταν ο Σιδηρόπουλος από το VAR τον προειδοποίησε ότι το γκολ που επετεύχθη σε βάρος του ΠΑΟΚ ήταν από καθαρή θέση οφσάιντ. Πόση ώρα προσπαθούσε να μεταπείσει τον Σιδηρόπουλο ο οποίος χρειάστηκε με το ζόρι να τον σύρει στο VAR. Μάλλον δεν είδαν ή τους ξέφυγε ότι στην πίεση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό, η μπάλα βγήκε ολοφάνερα κόρνερ και αυτός έσπευσε να το μετατρέψει σε άουτ, διαφυλάσσοντας την ομάδα του από πιθανή κακιά στιγμή. Άγνωστο τι είδαν και τι συγκράτησαν λοιπόν μερικοί από αυτό το παιχνίδι και τι ήταν εκείνο που τους έδωσε το δικαίωμα να τον δεχθούν αδιαμαρτύρητα να πλαισιώνει τον Ολλανδό. Επί του προκειμένου πως είδαν τον Παπαπέτρου να παίζει σχεδόν το ένα – δύο και να σκουντάει μέσα τον Φορτούνη με το ζόρι γρήγορα, ώστε να αιφνιδιαστεί ο ΠΑΟΚ – όπως και έγινε – και να επιτευχθεί το δεύτερο γκολ που ήταν πραγματική ανάσα για τους πιεζόμενους και αγχωμένους γηπεδούχους;

Οι έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του ΠΑΟΚ εκείνη τη στιγμή, δυστυχώς ήταν μια απόδειξη και υπενθύμιση σε κάποιους που δυστυχώς στο συγκεκριμένο θέμα εδώ και αρκετό καιρό ακολουθούν μια ασόβαρη, ανεύθυνη κι επικίνδυνη τακτική. Πιστεύουν δηλαδή ότι ελέγχουν την κατάσταση και κλείνουν τα μάτια τους μπροστά σε σημεία και σε τέρατα. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι την ΚΕΔ την ελέγχουν απόλυτα άλλοι και ότι ο Τριτσώνης τους στέλνει στην Τούμπα ότι του υποδεικνύουν οι χαλίφηδες. Πολύ νωπό δείγμα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Και σε αυτό αν δεν υπήρχε το VAR, ο ΠΑΟΚ θα είχε εγκαταλείψει και τις τελευταίες πιθανότητες που έχει για την 2η θέση. Αρχικά ακυρώνεται ένα πεντακάθαρο γκολ του Τζόλη και στη συνέχεια «πνίγεται» ένα επίσης κλασικό πέναλτι του Νάστου πάνω στον Άκπομ.

Ευτυχώς λοιπόν κι εδώ κατά σύμπτωση που το VAR δεν ήταν ελεγχόμενο. Επανόρθωσε τα εγκλήματα, ο ΠΑΟΚ πήρε τους βαθμούς αλλά δεν είδαμε καμία διαμαρτυρία από πλευράς εκείνων που είδαν ή που δεν είδαν αυτά που έπρεπε. Κάνουν ότι θέλουν όχι μόνο στην ΚΕΔ αλλά και σε όλα τα θεσμικά όργανα. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι μόνος και ότι με το να μην κερδίζει ούτε μια από τις τόσες δικαστικές εκκρεμότητες στις οποίες σχεδόν σε όλες είχε δίκιο, δεν θα πρέπει να διατηρεί νοοτροπίες καταστροφικές με αφέλειες κι επικίνδυνους εφησυχασμούς. Η ομάδα του Ιβάν δεν πρέπει να δίνει την εικόνα ότι δέχεται λύκους να φυλάνε τα πρόβατα στο δικό της μαντρί. Να υποδέχεσαι με ανοιχτές αγκαλιές τους Κουτσιαύτηδες, τους Βάτσιους, τους Παπαπέτρου και όλους τους κλώνους της θρυλικής παράγκας. Και δυο λόγια για τον σχολιαστή της COSMOTE, αν και χάνουμε τσάμπα τα λόγια μας από τη στιγμή που και η COSMOTE έχει ενταχθεί εδώ και καιρό στο αντιΠΑΟΚτσήδικο μπλοκ. Ο τύπος δεν έχει ιερό και όσιο, προφανώς ούτε και φιλότιμο, αλλά ούτε και δημοσιογραφική υπευθυνότητα.

Δεν έβλεπε τίποτε από όσα σοβαρά έβλεπε όλος ο κόσμος και τα οποία αφορούσαν διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να νιώθει ντροπή για τον προχθεσινό σχολιασμό του. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε πλέον ο ΠΑΟΚ να παίρνει κάποιες θέσεις, να καταγγέλλει και να παρουσιάζει στην κοινή γνώμη τη δράση όλης αυτής της επικοινωνιακής στρεβλής φατρίας που ελέγχεται και καθοδηγείται από συμφέροντα και μεγαλόσχημους παράγοντες. NOVA, COSMOTE και ΕΡΤ είναι η ώρα να «λογοδοτήσουν» όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και στην κοινή γνώμη για τις επιλεκτικές ευαισθησίες τους, που αφορούν την προστασία των ομάδων του λεκανοπεδίου. Ο επίλογος μας; Η απώλεια της πρόκρισης έμοιαζε με ένα φτηνό και αφελές ξεπούλημα που μπορούσε να αποφευχθεί. Κι αυτό θα γινόταν αν δεν έκανε τις ποδοσφαιρικές του παλαβομάρες ο Πορτογάλος κόουτς και αν δεν υπήρχε ο μυστηριώδης λόγος που δέχθηκε ο επίσημος ΠΑΟΚ να φυτέψει ο Τριτσώνης τον Παπαπέτρου σε αυτόν τον ημιτελικό. Αλλαγή νοοτροπίας λοιπόν κατεπειγόντως. Η ομάδα επιβάλλεται να αγωνιστεί σε νορμάλ συνθήκες στην διεκδίκηση της 2ης θέσης. Στον μοναδικό στόχο που απέμεινε.

ΥΓ: Στη ποινική δίκη της «Συμμορίας» ο Γεωργέας είπε: «Δεν γίνεται να έρθει 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δε...» . Ξέρετε για ποιο παιχνίδι αναφερόταν; Για το περιβόητο Ολυμπιακός – Βέροια. Για να δούμε τι θα αποφασίσουν οι δικαστές αυτή τη φορά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.