Το Fly Over δεν μας ταλαιπωρεί απλά, έχει αλλάξει τη ζωή μας, τους χρόνους μας, την καθημερινότητά μας

Δημήτρης Κανελλάκης27 Ιανουαρίου 2024

Το Fly Over είναι μια κατάσταση η οποία έχει μπει στη ζωή όλων ημών των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Και όχι μόνο, καθώς αφορά και όσους συχνά περνάνε από την πόλη μας για οποιονδήποτε λόγο και χρειάζεται να κινηθούν είτε στον περιφερειακό είτε στο κέντρο.

Το Fly Over έχει αλλάξει τη ζωή μας. Την έχει δυσκολέψει. Μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε στο δρόμο πολύ περισσότερο χρόνο απ' όσο βρισκόμασταν. Εχει διπλασιάσει το χρόνο των μετακινήσεών μας, σε κάποιες περιπτώσεις τον έχει τριπλασιάσει και μας έχει υποχρεώσει να ζούμε καθημερινά με μια αβεβαιότητα για το τι μπορεί να μας προκύψει στο δρόμο και πόσο χειρότερα μπορεί να είναι τα πράγματα από τα ήδη άσχημα που μας έχουν προκύψει.

Τα λέω αυτά με αφορμή τις διαρκείς συναντήσεις, συσκέψεις, συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το Fly Over. Τόσο σε επίπεδο αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, ή παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και στα media, αλλά και μεταξύ μας.

Θέμα ημερήσιας διάταξης έχει γίνει. Σε όποια παρέα κι αν βρεθείς, αυτή είναι η συζήτηση. Ο ένας ρωτάει τον άλλο πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αν έχει βρει εναλλακτικές για να πηγαίνει στη δουλειά του και να μην "κολλάει" στην κίνηση, πόση ώρα ξοδεύει κάθε μέρα στο δρόμο κι αν το αντέχει ή έχουν αρχίσει να γίνονται τα νεύρα του... τσατάλια.

Νομίζω ότι άλλη επιλογή από το να το πάρουμε απόφαση ότι έτσι θα πάει το πράγμα, άγνωστο για πόσα χρόνια, δεν υπάρχει. Εφόσον το έργο γίνει έτσι όπως βλέπουμε αυτούς τους πρώτους μήνες ότι σκοπεύουν να το προχωρήσουν, ο περιφερειακός θα είναι κάθε μέρα μπλοκαρισμένος, το ίδιο και όλη η πόλη.

Διότι, όσο ασφυκτιά ο περιφερειακός, τόσο θα επιβαρύνεται και το κέντρο και πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι των οποίων δεν πιστεύουν στα μάτια τους παρατηρώντας... μποτιλιαρίσματα, πλέον, στις γειτονιές τους...

Για να επιστρέψω, όμως, εκεί απ' όπου ξεκίνησα, επειδή όλες αυτές οι συσκέψεις και οι συναντήσεις και οι συζητήσεις γίνονται μήπως βρεθεί μια λύση για να ανακουφιστούν όσοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα σε καθημερινή βάση, όλοι νομίζω ανυπομονούμε να δούμε αν όντως υπάρχει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.