Το φάρμακο που χρειαζόταν ο Άρης και το... σύστημα που δεν τον θέλει στα πλέι οφ

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Ιανουαρίου 2022


Η προσέγγιση του παιχνιδιού από τον αντίπαλο και η ευστοχία στις εκτελέσεις πέναλτι είναι ίσως τα δύο στοιχεία που άλλαξαν στην εικόνα του Αρη σε συνδυασμό με τη διαχείριση ενός παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. 

Κι έτσι οι «κίτρινοι» πήραν κάτι που απελπισμένα αναζητούσαν γιατί αυτή η νίκη ισοδυναμεί με ισχυρή δόση φαρμάκου σε μια ομάδα που έδειχνε αποσβολωμένη. 

Ο Παναιτωλικός βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση διότι η αγωνιστική λογική του στο πρώτο 20λεπτο τού γύρισε μπούμερανγκ. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κόπωση μιας ομάδας που έπαιξε 120 αγωνιστικά λεπτά πριν από τρεις ημέρες αλλά και το γεγονός ότι ψυχικά ήταν «ράκος» λόγω του αποκλεισμού. 

Στην πράξη όμως βγήκε χαμένος γιατί πέραν των δύο πέναλτι, ο Αρης βγήκε τουλάχιστον τρεις φορές με πολύ σοβαρές προϋποθέσεις στο transition παιχνίδι. Γιατί είναι ομάδα που αναπνέει στον χώρο και πνίγεται στην κλειστή άμυνα. Όταν άλλαξε τη λογική του, τότε έγινε επικίνδυνος στο παιχνίδι σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι αμυντικά ο Αρης δεν πατούσε με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ήταν καλύτερο για την ομάδα του Μάντζιου κι ας μην σκόραρε. Γιατί έκανε σωστή διαχείριση αγώνα, είχε τις φάσεις μέσα από το κλέψιμο μπάλας, παρότι δεν τον βοήθησαν οι αλλαγές (Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε). 

Εν τέλει, οι «κίτρινοι» πήραν αυτό που ήθελαν γιατί αυτή η νίκη τους κρατάει ζωντανούς στο κυνήγι των Playoffs. Σε διαφορετική περίπτωση, θαρρώ ότι, όλα θα είχαν τελειώσει ουσιαστικά, όχι μαθηματικά. 

Στην κουβέντα βέβαια κυριαρχούν οι υποδείξεις του Τζήλου γιατί το γνωστό επικοινωνιακό σύστημα δεν θέλει τον Αρη στα Playoffs. Εχει επενδύσει στην καταστροφή του και χάρηκε σαν τον λύκο στην αντάρα με τον καταστροφικό Γενάρη. Σαν τον Στάθη Ψάλτη στην ιστορική σειρά της ελληνικής σειράς «Ο Συμβολαιογράφος». 

Το γνωστό σύστημα βέβαια, αυτό της εξυγίανσης που άλλοτε τα βλέπει όλα όμορφα κι ωραία κι άλλοτε βγάζει εισαγγελικούς λόγους. Το δε φοβερό είναι ότι τελευταία πούλησε και αρειανοσύνη γιατί ανησύχησε για το μέλλον του συλλόγου. Ντροπή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.