Το «φαινόμενο» Γουενμπανιάμα αποθέωσαν Αντετοκούνμπο και Κάρι

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2022

Μετρώντας αντίστροφα μέχρι τον επόμενο Ιούνιο όταν και θα επιλεγεί ως το Νο1 του Nτραφτ του 2023, ο Βίκτορ Γουενμπανιάμα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο ΝΒΑ και δέχεται… βροχή τα κολακευτικά σχόλια από σούπερ σταρ του κορυφαίου Πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο 18χρονος, ύψους 2,21, Γάλλος της Μετροπόλιταν έκανε και σήμερα θραύση με 36 πόντους (9/17 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 12/16 βολές), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 μπλοκ, ένα κλέψιμο και μόλις δύο λάθη στη νίκη της ομάδας του επί της G League Ignite με 112-106 στον δεύτερο αγώνα τους στις ΗΠΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποκλίθηκε στο απίστευτο ταλέντο του Γουενμπανιάμα λέγοντας: ««Είχα την ευκαιρία να δω τον Βίκτορ το 2021 όταν έπαιζε ο αδερφός μου, ο Κώστας, στη Βιλερμπάν και ήταν συμπαίκτες. Είναι απίστευτος! Πιστεύω πως το 2045 όλοι οι παίκτες θα είναι σαν εκείνον. Οι δεξιότητές του, τρόπος που σουτάρει και κινείται, η ταχύτητά του για το ύψος του, η ικανότητά του στις τάπες, η απειλή στην άμυνα... είναι απλά απίστευτος. Είναι θέμα χρόνου να μπει στο ΝΒΑ. Το κλειδί για αυτόν είναι να γίνεται συνεχώς καλύτερος, να μείνει ταπεινός και να είναι υγιής. 

Με τέτοιο κορμί και το ταλέντο που διαθέτει, θα βελτιώνεται διαρκώς. Έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους καλύτερους, όχι στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο, όλων των εποχών. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας στο πρωτάθλημα να έχουμε ένα παιδί 2,20 που μπορεί να σουτάρει από πάνω σου, να ντριμπλάρει σαν γκαρντ, να κάνει τάπες και να τρέχει. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό το παιδί. Θα είναι πραγματικά πολύ καλός».

Ακόμη πιο χαρακτηριστικές της αίσθησης που έχει προκαλέσει ο Γάλλος, είναι οι δηλώσεις του Στεφ Κάρι: «Ο τύπος είναι cheat code! Σαν να φτιάχνεις τον δικό σου παίκτη στο NBA2K. Κάθε γκαρντ θέλει να είναι πάνω από 2,10! Είναι αυθεντικό ταλέντο, είναι φοβερό να τον βλέπεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.